16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Sportske igre mladih
24.06.2014.

Subotica će biti domaćin sportskih igara mladih koji će se održati 24. i 25. juna. Ovo sportsko dešavanje osnovaca najavili su Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam i Radoslav Svirčev, generalni sekretar Saveza za školski sport i pedagoga fizičke kulture.

531_1.jpg

Vjekoslav Ostrogonac je istakao da Grad podržava akciju i da je učešće naravno besplatno.- Sportske igre mladih su projekat koji imaju za cilj promociju zdravog načina života i prijateljstva. To su međunarosdne sportske igre koje se održavaju u tri zemlje regiona, BiH, Hrvatska i Srbija. U našoj državi sportske igre mladih se održavaju u deset gradova među kojima je i Subotica. Organizator ovih igara u našem gradu je Grad Subotica u saradnji sa savezom za školski sport. Ovo su kvalifikacione igre, pobednik iz Subotice će ići u Beograd na finalni turnir a pobednici odatle u Split.

531_2.jpg

Radoslav Svirčev, generalni sekretar Saveza za školski sport - sa zadovoljstvom smo se uključili u organizaciju Sportkih Igara mladih. Takmičenje će se odvijati u pet sportova. Mali fudbal za dečake u dve kategorije, takmičenje u uličnoj košarci 3 na 3 u muškoj konkurenciji, između dve vatre, atletika - trka na 60metar i kejdžbol (mali fudbal u kavezu). Takmičenja će se održati u dva dana. Mali fudbal i ulična košarka na stadionu u Prvomajskoj ulici u utorak 24. juna, a u sredu 25. juna na Trgu Slobode ispred Gradske kuće će biti zabavni program gde će se održati drugi deo sa preostala tri takmičenja. Pobednici po disciplinama idu u Beograd na finalno takmičenje koje će se održati 27. juna, a pobednici idu krajem avgusta u Split na finalno regionalno takmičenje.

U slučaju lošeg vremena takmičenje se premešta u Tehničku školu Ivan Sarić. Prvog dana 24. juna takmičenje će se odvijati na terenima u Prvomajskoj počinju sa početkomod 15h, a na Trgu u sredu 25. juna od 17 časova. Na ova takmičenja deca se mogu prijaviti individualno pola sata pre početka, sa nekim važećim dokumentom koji će potvrditi njihovo godište. Takmičiće se deca od 1999 godišta i mlađi.

  Share on Facebook