18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo reprezentacija Srbije trenira u Subotici
27.06.2014.

U sklopu završnih priprema pred Evropsko prvenstvo koje će se odigrati u Mađarskoj od 13. jula. u Subotici boravi vaterpolo reprezentacija Srbije.Naši reprezentativci u Suboticu su došli nakon osvajanja Svetske lige, pobedivši u finalu Mađarsku, svetske prvake sa ubedljivih 10:6.

Evropsko prvenstvo će se održati na Margit Sigetu u Budimpešti i po želji selektora Dejana Savića završne pripreme naše najbolje selekcije održaće se u Subotici gde po njegovim rečima imaju odlične uslove za rad. -Mislim da je odlična ideja što smo grad Suboticu odabrali za završne pripreme i da to svima ide u prilog a i za samu popularizaciju našeg sporta. Pre dva meseca smo imali u planu da odigramo i dve prijateljske utakmice sa Mađarskom ali zbog zgusnutog kalendara to sada nismo u mogućnosti.

536_3.jpg

Predsednik vaterpolo saveza Srbije, Milorad Krivokapićzahvalio se na gostoprimstvu - Izabrali smo Suboticu da se ovde obave završne pripreme za Prvenstvo Evrope koje će se održati u Budimpešti od 14 jula. Selektor je izabrao Suboticu za završne pripreme a mi smo to rado prihvatili i realizovali. Zahvaljujem se na odličnom gostoprimstvu i želimo uspeh Spartaku kome ćemo pomoći. Jedna od tih pomoći je doniranje jednog kompletnog vaterpolo igrališta. Znamo da je to možda malo, ali ćemo gledati da u budućnosti još više pomognemo. Drago nam je da se u Subotici igra i ženski vaterpolo a mi ćemo se u savezu potruditi da se i on brže razvija.

Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam poželeo je dobrodošlicu vaterpolo reprezentaciji Srbije. - Čast nam je da se u Subotici nalazi reprezentacija koja je osvojili najviše medalja za Srbiju. želim im da se dobro osećaju u našem gradu, da prikupe dovoljno pozitivne energije i da ostvare najbolji mogući rezultat na Evropskom Prvenstvu, a to je naravno zlatna Evropska medalja.

536_2.jpg

  Share on Facebook