18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Tamaš Kajdoči sedmi na Svetskom prvenstvu
29.06.2014.

Kajdoči Tamaš, osvojio je 7. mesto na Svetskom juniorskom prvenstvu u dizanju tegova u kategoriji +105kg. Prvenstvo je održano u Kazanju (Rusija). Tamaš je u biatlonu zabeležio rezultat od 340kg. U trzaju je podigao 150 kg, dok je u izbačaju ponovo oborio rekord Srbije podigavši 190 kg. U trzaju je podigao 150kg. Tamaš je na Svetsko prvenstvo otputovao sa trenerem Spartaka i ujedno selektorom reprezentacije Stipanom Vertom. Pobedio je Rus, Antoni Savčuk sa podignutih 395 kg u biatlonu. Treba napomenuti da je subotičanin bio najmlađi u odnosu na ostale takmičare koji su bili bolje plasirani, što daje nadu da će u sledećoj godini ostvariti još bolji rezultat.

Tamaš je zadovoljan sa postignutim rezultatom ali veruje da može i to će pokušati da ostvari do kraj agodine. - žao mi je što nisam uspeo da oborim i državni rekord u trzaju baš na ovom takmičenju. Nalazim se u dobroj formi, do kraja godine ima još takmičenja na kojima mogu to nadoknaditi.

537_1.jpg

Uspešni rezultati KDT Spartak i posebno Tamaša Kajdočija nisu ostali nezapaženi u svetu dizača tegova. Ruska Federacija za dizanje tegova je uputala poziv Savezu Srbije za dizanje tegova na President Cup koje se održava 04-08. septembra ove godine u Noyabrsku (Rusija). Iz Spartaka su pozvani Kajdoči Tivadar i Kajdoči Tamaš, a iz Niša, Kužić Nenad. Do kraja godine dizači imaju još nekoliko velikih takmičenja među kojima bi izdvojili, Evropsko juniorsko gde će nastupiti Tamaš Kajdoči i i Evropsko prvenstvo za mlađe seniore do 23 godine gde će snage odmeriti Rožnjik Ervin i Kajdoči Tivadar. Prvenstvo će se održati 23-28. novembra na Kipru u primorskom gradu Limasol.

537_2.jpg

  Share on Facebook