18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najava regate Palić Open
04.07.2014.

Tokom vikenda na Palićkom jezeru će se održati 52. međunarodna veslačka regata Palić Open u organizaciji Veslačkog saveza Vojvodine uz organizaciju veslačkog kluba Palić. Očekuju se veoma kvalitetni veslači, a samim tim i viši rang takmičenja u odnosu na prošle sezone.Na vojvodinu Openu učestvovaće oko 20 klubova iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Makedonije sa preko 500 takmičara, trenera i ljudi iz logistike. Očekuje se do kraja dana još prijave takmičara iz Austrije, Bugarske i Rumunije. Liste se zaključuju u 18h kada zaseda regatni odbor. Biće takmičenje u svim kategorijama od pionira do veterana kao i univerzitetske ekipe u osmercima. Regata počinje u subotu 5. jula eliminacionim trkama od 9 časova, dok će od 16 časova početi finala, u nedelju program počinje od 8 časova a finalne trke su na programu od 14h.

540_3.jpg

Podršku veslačkoj regati pružio je i grad Subotica, tako se na pressu prvi obratio Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. - Drago mi je što u ime grada mogu da predstavim veslačku regatu koja će se održati na jezeru Palić, 5. i 6. jula. Regatu podržava grad Subotica jer pored sportskog aspekta ima veliki značaj i po pitanju turizma. Očekujemo između 400 i 500 gostiju na našem Paliću u toku tri dana. Zahvaljujem se veslačkom klubu Palić koji uspešno organizuje ovu regatu dugi niz godina. Iskoristio bih priliku da čestitam veslačima kluba, Martinu Mačkoviću i Paći Evi na zapaženim rezultatima u reprezentaciji i poželeo našim reprezentativcima dobro takmičenje i osvajanje medalja.

Više o samoj regati rekao je Tomislav Zvekanović, predsednik veslačkog kluba Palić. - Ove godine je nešto manje učesnika ali je zato kvalitetom na višem nivou. Imaćemo takmičenje u svim kategorijama, od pionira do veterana. Ovom prilikom pozivam gledaoce i građane da dođu na Palić i budu svedoci dobrih i kvalitetnih trka.

540_2.jpg

Najuspešniji subotički veslač Martin Mačković, član mlade seniorske reprezentacije izneo je svoje utiske o predstojuećoj regati, koja će mu posluži kao priprema za Svetsko prvenstvo za veslače do 23 godine koje se održava u Varezi, gde će nastupiti u dublu sa Viktorom Pivačojem - Ispostavili se da smo odličan par i mislim da odlično napredujemo. Posebno sam sretan sa svojim novim čamcem koji je klub dobio od grada i zato pomalo žalim što se neću takmičiti u samostalnoj konkurenciji. Međutim, odlično veslamo u dublu i svi su iznenađeni kako smo brzo postigli dobre rezultate, tako da već ove godine veslamo u seniorskoj konkurenciji u B timu veslača do 23 godine. Nedavno smo nastupili u Bledu u dvojcu gde smo bili prvi. Očekujem dobar rezultat na Paliću, iako imamo jaku konkurenciju posebno u mađarskom dvojcu koji su bili na oplimpijadi i na svetskim kupovima zauzimali četvrta i peta mesta. Mislim da možemo da ih dobijemo. Pored njih imaćemo konkurenciju i u drugim veslačima. Mi smo dosta borbeni i ako pokažemo šta i koliko možemo verujem u odličan rezultat. Nakon toga idemo na pripreme na Srebrno jezero a posle nas očekuje Evropsko prventvo gde ukoliko izborimo finale svašta je moguće. Na jesen idemo obojica u Ameriku gde nastavljamo studije na koledžu. želja nam je da treniramo dalje i da napredujemo u seniorskoj konkurenciji i postižemo vredne rezultate.

  Share on Facebook