21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Martin Mačković i Pivači osvajači dva zlata na Vojvodina openu
07.07.2014.

Veslački klub Palić je bio domaćin veslačke regate Vojvodina Open koja je održana na Palićkom jezeru 5. i 6. jula 2014 godine. Ove godine regata nije imala veliki broj takmičara, ali je bila izuzetno kvalitetna jer su nastupili veslači reprezentativci iz Srbije, Mađarske i Hrvatske.

Odličan rezultat postigli su veslači B seniorske postave Srbije u dubl skifu Martin Mačković i Viktor Pivači koju su u dve trke savladali iskusnu A seniorsku postavu Srbije, Gorana Jagara i Miljana Vukovića. Prvog dana takmičenja bili su bolji i od reprezentativaca Mađarske i učesnika Olimpijade i svetskih Kupova Šimon Bela - Juhas Adrijan.

542_2.jpg

Rezultate Martina i Viktora prepoznao j eveslački savez Srbije i oni će predstavljati našu zemlju na Svetskom prvenstvu mlađih seniora do 23 godine kloji će se održati u Varezeu (Italija), gde se nadaju odličnom rezultatu.

Nakon trke Martin Mačković je bio vidno zadovoljan - Izuzetno sam zadovoljan sa svojim nastupima na ovom takmičenju. Prvi dan smo lako odradili kvalifikacije i pred finale se osećali malo nervozno. Međutim, čim smo ušli u vodu znali smo da možemo da pobedimo. Krenuli smo odmah silovito, uhvatili smo dobar ritam i izbili na čelo trke. Na hiljadu metara smo već imali prednost od dužine jednog čamca. Na inicijativu Viktora smo povukli jošjače i poveli sa dve dužine. Prednost do kraja nismo ispuštali. Bilo je naporno, ali smo bili izuzetno zadovoljni. Danas nismo imali kvalifikacije i u finalu nije bila olimpijska posada iz Mađarske, samo naše kolege iz reprezentacije. Trka nam nije išla tako dobro kao juče, smetao nam je neki bočni vetar, međutim ponovo smo trijumfovali. Mi smo izuzetno zadovoljno pobedili smo dva puta u dva dana starije kolege iz reprezentacije, mislm da niko ni u veslačkom savezu nije očekivao ovako dobar naš nastup. Znali su da napredujemo i veslamo dobro ali nisu očekivali da možemo da pobedimo profesionalne veslače koji su nastupali na puno velikih takmičenja i zabeležili odlične rezultate. Očekuje nas Svetsko prvenstvo veslača do 23 godine gde se nadam odličnim rezultatima ukoliko budemo zdravi.

Pored dve zlatne Martina takmičari veslačkog kluba Palić osvojili su još četiri medalje i to četiri srebrne i jednu bronzanu.

  • Milica Stambolija i Ana Miković (dubl skul pionirke)- srebrna medalja
  • Nina Zubela, Valentini Tot Takač, Milica Stambolija i Ana Miković (skul četverac pionirke) - srebrna medalja
  • Papp Sarolta (skif kadetkinje) - srebrna medalja
  • Ivi Zubeli (skif za pionirke) - srebrna medalja
  • Timea Sebenji (skif za pionirke) - bronzana medalja
542_3.jpg
  Share on Facebook