21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najavljena Vojvođanska zlatna rukavica
07.07.2014.

U Subotici će se od 10. do 13. jula održati Vojvođanska zlatna rukavica, međunarodni bokserski turnir za boksere do 18 godina. Prijavljeni su bokseri iz 32 zemlje iz celog sveta sa pet kontinenata. Do sada su pristigle potvrde za 171 boksera u muškoj konkurenciji i 66 u ženskoj konkurenciji. Po broju učesnika ovo će do sada biti najjači turnir u istoriji Vojvođanske zlatne rukavice.

Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam najavio je turnir i naglasio da se održava uz pomoć Grada Subotice. - Izuzetno mi je drago što će turnir biti na visokom nivou sa čak 32 zemlje učesnice među kojima su i bokserske velesile kao što su Rusija, Kuba, Amerika, idr. Drago mi je što se Rusija nalazi u našem gradu na pripremama još od 27 juna kao i reprezentacija Srbije. Lepa manifestacija na koju želim da pozovem sve sugrađane koji vole sport a posebno boks da dođu u Halu sportova i uživaju u kvalitetnim mečevima mladih boksera.

Takmičenje počinje u četvrtak 10. jula sa preliminarnim borbama na dva ringa od 14 časova. U petak su na planu četvrtfinalne borbe takođe od 14 časova,dok je u subotu polufinalni dan gde još satnica nije konačna ali se očekuje da će prvi deo programa započeti u 11h a drugi od 14 časova. Nedelja je predviđena za finalne borbe koje će početi od 12 časova na jednom ringu.

543_2.jpg

Tomislav Antelj trener reprezentacije i ujedno trener Bokserskog kluba Spartak očekuje dobar nastup reprezentacije kao i subotičkih boksera na ovom turniru koji će biti izuzetno jak. - Za sada sve je besprekorno. Imamo odlične uslove za rad a sa nama na mini kampu nalaze se i bokseri Rusije sa čijim savezom imamo izuzetnu saradnju. Danas očekujemo i reprezentativce Amerike, tako da će se u našem gradu pripremati naajbolji bokseri Rusije i Amerike zajedno sa bokserima Srbije, što je presedan u svetu boksa u svetu. Spartak će imati tri boksera na turniru od kojih najviše očekujem od Sabo Florijana koji treba da pokaže kako se radi u sportskoj Subotici sa mladima i u bokserskom klubu Spartak.

543_4.jpg

Florijan Sabo očekuje dobar nastup i osvajanje medalje. - Boksovaću u kategoriji do 60 kilograma. Poznajem sve protivnike i nadam se uspešnom turniru i osvajanju medalje. želeo bih da osvojim i zlatnu rukavicu namenjenu najboljem bokseru.

543_3.jpg

  Share on Facebook