21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Trka triatlona na Paliću
10.07.2014.

Na Paliću će se u subotu 12. jula održati prva trka triatlona u organizacijiAtletsko rekreativnog kluba Tron. N aprogramu će biti sprint triatlon koji je tačno upola kraći od Olimpijskog triatlona. Takmičari ćeplivati 750 metara, vožziti bicikl 20 km i na kraju je trčanje u dužini od 5 km.Takmičenje počinje u 11 časova za elit grupu a za decu od 1999 godišta i mlađe od 9.50h. Trka startuje u Veslačkom klubu Palić odakle kreće4 disciplina plivanja a tu se i završava poslednjom disciplinom trčanja. Do sada se prijavilo oko 60 takmičara a jedan od učesnika će biti i Ivan Zeljković (zeka milioner), predsednik Triogy Racing triatlon kluba.

544_2.jpg

Trku je najavio Sebastijan Ludajić, predsednik ARK Tron. - U subotu organizujemo prvu triatlon trku na Paliću, koja će za odrasle početi u 11 časova dok dečija trka startuje u 9:50 h. Neki naši takmičari su u proteklih pet godina učestvovali na raznim triatlon takmičenjima, počevši od one sprint najkraće trke pa sve do Ajron mena najzahtevnijehg i najtežeg trijatlon takmičenja. Zbog izuzetne saradnje sa Srbskom trijatlonskom Unijom (koja organizuje sva njihova takmičenja u Srbiji), a zbog popularizacije ovog sporta na našem području dobili smo organizaciju ovog takmičenja. Nas su ovlastili kao promotera rekreativnog sporta u Srbiji, da organizujemo po prvi put trijatlon takmičenje na Paliću koje će se bodovati za Kup Srbije.

544_3.jpg

Teleki Đerđ je jedan od takmičara ARK Tron koji je prošle godine završio Ajron men triatlon takmičenje koje se sastoji od plivanja 3.850 metara, vožnje biciklom od 175 kilometara i na kraju trčanja maratona od 42 kilometara. Ovaj put Đerđ se našao u ulozi organizatora i ujedno direktora trke. - Trijatlon je sportska disciplina koja se sastoji od tri sporta dijametralno različita. Prva je plivanje zatim vožnja biciklom i na kraju plivanje. Plivački segment će se obaviti na jezeru Palić ispred Veslačkog kluba na muškom štrandu. Pliva se dva kruga sa ukupnom dužinom od 750 metara, nakon čega takmičari uzimaju opremu i voze bicikl 20 kilometara na starom obilaznom putu oko Palića. Po završetku vraćaju se u veslački klub Palić gde se spremaju za trčanje u dužini od 5 km. Raduje me činjenica da se prijavilo dosta subotičana rekreativaca koji će po prvi put nastupati na ovakvom takmičenju. Pored njih prijavio se određen broj vrlo kvalitetnih takmičara iz Srbije.

  Share on Facebook