21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Tamaš Kajdoći će nastupiti na Olimpijskim igrama mladih
11.07.2014.

Odlična vest za subotički sport i dizanje tegova grane sporta koja u Subotici beleži sve bolje rezultate. Međunarodna federacije za dizanje tegova je obavestila nacionalni Savez da je Srbija dobila kvotu od jednog učesnika na 2. Olimpijskim Igrama mladih 2014. koje će se održati u Kini.

Sistem kvalifikacija je takav da bez obzira na odličan plasman našeg sportiste na kvalifikacionim takmičenjima, Srbija nije imala tim od osam takmičara koji bi obezbedio dovoljan broj bodova za kvalifikaciju. Druge Olimpijske Igre mladih se održavaju u Nanjingu (Kina) od 16. - 28.avgusta a samo takmičenje u dizanju tegova je od 17-23. avgusta 2014. Olimpijski komitet Srbije odmah je izvršio prijavu Tamaša Kajdočija za učešće na ovom takmičenju.

545_1.jpg

Tamaš je trećeplasirani na Evropskom prvenstvu za mlade ove godine, a na svetskoj rang listi do 17godina zauzima četvrto mesto. Bio je sedmoplasiran na nedavno održanom svetskom prvenstvu kod juniora. Tamaš se za Olimpijadu priprema u Subotici sa svojim trenerom Stipanom Vertom, nacionalnim trenerom. Završne pripreme će imati u Sloveniji na Bledu od 29.07. do 07.avgusta u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije. Savez Srbije za dizanje teova izražava veliku zahvalnost Međunarodnoj federaciji za dizanje tegova na ovom izuzetnom gestu. Uzimajući u obzir da je poslednji put sportista iz Srbije u dizanju tegova na Olimpijskim Igrama učestvovao u Atlanti 1996. godine. Nadamo se, da će Tamaš Kajdoči iskoristiti neponovljivu priliku, da sa trenerom Vert Stipanom ostvare dobar rezultat.

  Share on Facebook