18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Osadkovski osvojio zlatnu rukavicu
14.07.2014.

Finalnim borbama održanim u nedelju, 13. jula, završeno je 32. izdanje tradicionalnog bokserskog takmičenja "Vojvođanska zlatna rukavica", a junak dana bio je Milan Osadkovski iz Srbije, osvajač "rukavice". Ovogodišnje izdanje, koje su zajedno organizovali Bokserski savez Vojvodine i Boks klub Spartak, uz podršku Grada Subotice, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, te Bokserskog saveza Srbije, bilo je možda i najkvalitetnije u istoriji, okupilo je blizu 200 takmičara, iz 24 zemlje, zaista pravi krem svetskog omladinskog boksa.

Najvrednije pojedinačne nagrade, trofeje "rukavice", osvojili su Milan Osadskovski (Srbija) i Agnes Aleksion (Švedska). Najbolji strani borci bili su Levan Kasajev (Rusija) i Anuš Gregorijan (Jermenija), najbolji tehničari Luka Plantić (Hrvatska) i Kejtlin Parker (Australija), a najborbeniji parovi Islam Takajev (Rusija) i Anasijan Narek (Jermenija), odnosno Milena Matović (Srbija) i Karina Ibragimova (Kazahstan).

548_1.jpg

Junak dana, osvajač "Vojvođanske zlatne rukavice" u 2014. godini bio je izuzetno zadovoljan. – Imali smo pre samog turnira petnaestodnevne pripreme zajedno sa bokserima Rusije, a potom je počeo turnir za koga kažu da je najjači u istoriji. Prvog dana takmičenja sam savladao predstavnika Hrvatske, u polufinalu Rusije, a finale je donelo duel protiv Australijanca. Najteže je bilo u polufinalu, tada sam iskoristio prednost u visini, dok je u finalu presudila bolja tehnika - kazao je posle dodele nagrada Milan Osadkovski, inače član Boks kluba "Šajkaš" iz žablja.

Razloga za zadovoljstvo imao je i Dragan Ignjatović, predsednik Bokserskog saveza Srbije koji je pohvalio domaćina za dobru organizaciju i dodao: - Ovo je sigurno bila najvaklitetnija "Vojvođanska zlatna rukavica", bilo je ovo kao svetsko prvenstvo u malom, mogli smo da gledamo fantastične predstavnike najjačih bokserskih sila. Srbija je nastupila sa desetak boraca u muškoj i ženskoj konkurenciji, imali smo četiri finala, pobednika u finalu i osvajača "rukavice" Osadkovskog, što je zadovoljavajuće. Bila je ovo dobra provera pred Prvenstvo Evrope, a kako su neki naši borci podbacili, a neki iznenadili, verovatno će spisak takmičara biti korigovan.


Tomislav Antelj, trener Spartaka, ali i juniorske reprezentacije Srbije, bio je samokritičan, očekivao je bolje rezultate od srpskih reprezentativaca. – Znali smo da nismo spremni za borbu sa ovako jakim protivnicima. Ostali smo bez najboljih takmičara na samom početku turnira, što zbog surovog žreba, a deo je i moja krivica, jer sam se više bavio organizacijom turnira nego samim bokserima. Moramo bolje u budućnosti. Što se samog turnira tiče, mogli smo da vidimo fantastične borce iz svih krajeva sveta, zaista pravi krem, a samo su Kubanci falili pa da je cela svetska elita na okupu. Subotica je pokazala da je spremna za organizaciju ovako velikih takmičenja. To je svakako veliki plus za naš boks - dodao je Antelj.

U finalnim borbama pobede su zabeležili, u konkurenciji žena: Angelina Lukas (Kazahstan), Anuš Gregorijan (Jermenija), Zarin Nikhat (Indija), Aigerim Ošakabaj (Kazahstan), Agnes Aleksion (Švedska), Karina Ibragimova (Kazahstan), Kala Saši (Indija), Kejtlin Parker (Australija), a u konkurenciji muškaraca: Čand Bim (Indija), Levan Kasaja (Rusija), Hektor Tanjara (Sjedinjene Američke Države), Abdul Šarakmjatov (Uzbekistan), Mlan Osadkovski (Srbija), Ivan Kozlovski (Rusija), Čučan Prajag (Indija), Radžab Ražabov (Rusija), Kristofer Pataki (Francuska), Luka Plantić (Hrvatska), Kozimbek Maradonov (Uzbekistan), Islam Takajev (Rusija), Toni Filipi (Hrvatska) i Vitor Orekov (Rusija).

  Share on Facebook