18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Počinje Palić Open
16.07.2014.

ženski teniski turnir "Palić Open" sa nagradnim fondom od 10.000 dolara počinje u subotu, 19. jula kvalifikacijama. Glavni deo turnira počinje prvim kolom u utorak 22. jula sa početkom od 10h. U petak 25. jula od 12 časova se igraju četvrtfinala singla i polufinala dubla. Subota je dan kada će se igrati polufinala singla i finale dubla od 13 časova, dok je u nedelju veliko finale u singlu nakon čega sledi svečano zatvaranje i ceremonija dodele trofeja i čeka.

Očekuje se kvalitetan turnir na kojem je prvi nosioc Agneš Bukta iz Mađarske, trenutno 332. na svetskoj rang-listi. U samom vrhu liste nosilaca nalaze se i takmičarke iz Srbije, Barbara Bonić, Marina Kačar, Tamara Čurović, Nina Stojanović, a za očekivati je da se još nekoliko devojaka iz Srbije plasira u glavni turnir kroz kvalifikacije. Na turnir su se prijavile i obe ćerke Marijana Vajde, trenera Novaka Đokovića.

549_2.jpg

Teniski turnir je najavio Siniša Kalinić, predsednik TK Palić - Dolaze nam igračice sa svih strana sveta, najviše iz regiona, ali je turnir svakako velika šansa da domaće igračice uzmu prve bodove na svetskoj rang listi. Ovom prilikom bih se zahvalio svima koji su pomogli ovo takmičenje a posebnop Teniskom savezu Srbije i Gradu Subotici koji su pružili pomoć oko organizacije. Tu su i stalni sponzori koji su svake godine podrška u ovakvim takmičenjima.

549_3.jpg

Aleksandar Nenadović, direktor "Palić Opena", istakao je da će i ove godine turnir biti izuzetno posećen. - Na naše veliko zadovoljstvo po jedanaesti put organizujemo značajnu sportsku manifestaciju. Odziv je veliki, što potvrđuje da smo vrlo dobri domaćini. Iskoristio bih priliku da pozovem subotičku publiku da, kao i ranijih godina, podrži i nas, ali i mlade teniserke koje zaista poseduju značajan kvalitet. Što se tiče subotičkih ljubitelja tenisa, mogu da kažem da će u glavnom turniru nastupiti Nataša Zorić, putem slobodne karte, a nastupaće i mlada nada subotičkog Spartaka Mila Mejić.

  Share on Facebook