21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Otvoren Palić Open 2014
22.07.2014.

Teniski turnir Palić Open 2014 sa nagradnim fondom od 10.000$ svečano je otvoren u TK Palić. turnir je otvoriio Ilija Maravić, predsednik Skupštine grada Subotice u društvu Vjekoslava Ostrogonca, člana Gradskog veća Subotice zaduženog za sport, omladinu i turizam, Milana Jerinkića, predsednika Teniskog saveza Vojvodine, Siniše Kalinića, predsednika TK Palić 1878, Draška Rodića, predsednika Organizacionog odbora Palić Opena 2014, te direktora turnira Aleksandra Nenadovića i Dušana Milijkovića.

551_1.jpg

Prvi favorit turnira je Bukta Agneš (370 po ATP rangu) sledi Malikova iz Češke (414), dok je treći nosioc Gjorčeska iz Makedonije (420). Četvrti nosilac je Bonić Barbara iz Srbije.

Predsednik kluba Siniša Kalinić - Mislim da ovaj turnir zavređuje pažnju jer nam dolaze igračice iz dvadesetak zemalja iz regiona. To su najčešće mlade teniserke željne osvajanja prvih bodova i napredka ka svetskom vrhu. Nije lako u ovim vremenima organizovati ovakav turnir i prikupiti dovoljna sredstva za njegovo održavanje. Zahvalio bih se Teniskom Savezu Srbije i Vojvodine i Gradu Subotici koji su nam pomogli da sakupimo sredstva. Porred njih tu su i prijatelji kluba privrednici koji svake godine ulažui napor i dodatna sredstva kako bi se i dalje razvijali i održavali ovaj turnir. Bilo je dosta igračica iz Srbije koje su igrale kvalifikacije koje su se održale na tabli od 64 igračice. Tako da je kroz kvalifikacije prošlo osam igračica iz Srbije, a njih dvanaest je učestvovalo u glavnom žrebu. Vajld kard su dobile Mila Mejić, koja je nažalost danas ispala u prvom kolu, iako je imala meč loptu, ali ona je još mlada ima tek 14 godina i pred njom je tek sportska karijera. Druga je Nataša Zorić, čiji je otac jedan od osnivača pa smo želeli da ukažemo poštovanje i da je uvrstimo u glavni žreb. To su ujedno dve favortkinje iz Srbije i okruženja.

551_2.jpg

Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam pozdravio je dobru organizaciju. - Ovaj turnir se održava već jedanaestu godinu zaredom i to sigurno govori o tome da organizatori dobro rade svoj posao. Grad Subotica jeste neko ko prepoznaje ovakve sportske manifestacije i uvek će ih pomagati koliko im je to u mogućnosti. Meni je izuzetno da ovakvim maniestacijama spajamo sport, omladinu i turizam. Tu su mlade sportiskinje koje teže da osvoje prve bodove i probiju se u sam teniski vrh, a sve se dešava na Paliću turističkoj destinaciji koji se ovako veoma uspešno promoviše.

551_4.jpg

  Share on Facebook