21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Radovi na Gradskom stadionu teku po planu
07.08.2014.

Radovi na Gradskom stadionu teku po zacrtanom planu, pošto je pre mesec dana JKP Stadion počelo da se brine o ovom objektu.

Stadion je nedavno pregledan od strane Fudbalskog saveza Srbije i dobio je zeleno svetlo za polusezonu, pošto polako ispunjava potrebne uslove istaknuto je na press konferenciji koja je sazvana da se obavesti šira javnost o poslovim akoji tek treba da se obave. Na konferenciji su prisustvovali Vjekoslav Ostrogonac - član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Toth Robert - direktor JKP Stadion i Goran Drača - podpredsednik FK Spartak.

559_3.jpg

Vjekoslav Ostrogonac je izvestio o poseti komesara za bezbednost FSS - Gradski stadion u Subotici ispunjava uslove za odigravanje mečeva Super lige. U kratkom vremenskom periodu uradili smo dosta toga. Zahvalio bih se ljudima iz JKP Stadion koji su uspeli da urade jedan veliki posao, ali i svima onima koji su pomogli u ovome, kao i Fudbalskom klubu Spartak na korektnoj saradnji i pomoći. Do kraja godine biće uloženo oko 4 miliona dinara, od toga pola daje Grad Subotice, a pola je iz sopstvenih sredstava JKP Stadion. Sa tim sredstvima će biti rešen sistem zalivanja i popraviće se krov. Ovom prilikom moram da se izvinim Atletskom klubu Spartak, jer po pitanju poboljšanja njihovih uslova nismo uspeli puno da promenimo. Prioritet je bio rešavanje problema fudbalskog terena, a uskoro ćemo organizovati i sastanak sa ljudima iz AK Spartak.

559_2.jpg

Robert Toth, direktor JKP Stadion zahvalio se svojim radnicima koji imaju razumevanje i vredno rade na stadionu. - Naporno smo radili ovih mesec i po dana od preuzimanja. Puno smo ulagali, a počeli smo od kupovine osnovnih stvari kao što su lopate, metle i ostalo. Urađeni su atesti gromobrana, izvršeno je busenovanje jednog dela glavnog terena, postavljeni su novi golovi a ugradiće se i novi sistem za snimanje. Uspeli smo da izvršimo i ispitivanje zemljišta, da bi znali kako dalje da se brinemo o terenu i kako da g atretiramo. Biće postavljeni telefoni i internet na zapadnoj tribini koji će omogućiti lakši rad novinarima. Trudili smo se da ispunimo sve što je od nas tražio FSS. Uskoro ćemo pristupiti obnavljanju krova što će nas u materijalu koštati oko milion dinara. Posao će uraditi naši majstori koji su se već dokazali u svojoj stručnosti. Stigle su nove kosilice kosilice, a u toku je projekat javnih nabavki za sistem zalivanja na glavnom terenu.

Goran Drača, potpredsednik Fudbalskog kluba Spartak zadovoljan je kako napreduju radovi i odnosom Grada prema stadionu. - Vidi se da stadion konačno ima svog domaćina. Radi se planski i organizovano, što me posebno raduje. Imamo strpljenja i nadamo se da će u neko dogledno vreme Gradski stadion i biti ono što treba da bude i što Subotica zaslužuje. U proteklom periodu su propuštene neke šanse da se uradi mnogo više, a podržavam akcije nove rukovodeće strukture Grada Subotice da se uslovi poboljšaju. Veoma je bitno da postoji obostrano razumevanje i zajednički cilj između korisnika stadiona i Grada Subotice kao domaćina na Gradskom stadionu.

Subotica još uvek čeka reflektore. Pre početka sezone FSS je reflektore postavio kao uslov za odigravanja utakmica Super lige, međutim iz Saveza su ovu odluku prolongirali za šest meseci što odgovara Subotici jer će u tom periodu oni zasijati na Gradskom stadionu istakao je Vjekoslav Ostrogonac. - U budžetu je izdvojeno 14 miliona za izradu stubova za reflektore, dok FSS obezbeđuje sijalice. Raspisan je tender za izvođenje projekata, taj deo je već završen, a sledeći korak je raspisivanje tendera za izgradnju. Rok je da sve bude gotovo do kraja godine, a mislim da će to biti i ranije.

  Share on Facebook