18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Fudbalerke Spartaka bez plasmana u Ligu šampiona
14.08.2014.

Fudbalerke Spartaka ove godine nisu uspele da se plasiraju među 32 najbolje ekipe Evrope. One su u 5. kvalifikacionoj grupi koje je održano u Osijeku zauzele drugo mesto sa 6 osvojenih bodova.

U prva dva kola Spartak je zabeležio dve sigurne pobede, savladale su prvaka Grčke sa 3:0 i prvaka Moldavije sa visokih 19:0. Međutim, u poslednjem odlučujućem susretu u trećem kolu poražene su od Osijeka sa 1:0 i tako ostale bez daljeg plasmana. Odgovarao im je i nerešen rezultat u poslednjem kolu (tada bi se obe ekipe plasirale među 32 najbolje u Evropi pošto bi druga ušla kao najbolja druplasirana ekipa), samo ne poraz. U eliminacionu fazu Lige šampiona plasirale su se pobednice osam grupa i dve najbolje drugoplasirane ekipe. Nažalost po pravilima UEFA ne računa se rezultat protiv najslabije plasiranog tima u grupi pa zbog toga pobeda od 19:0 subotičankama nije ništa značila. One su po tome sakupile tri boda sa gol razlikom 3:1 što im nije bilo dovoljno da se nađu među dve najbolje drugoplasirane ekipe.

565_2.jpg

Današnji susret između Osijeka i Spartaka rešen je već u 7. minutu kada je Crepanić glavom, posle kornera, loptu sprovela u mrežu subotičanki.U 32 minutu Nikolić je probala sa oko 25 metara i na žalost subotičanki pogodila samo stativu. U nastavku susreta kiša je pokvarila odličnu utakmicu. Nebo se otvorilo i meč se nastavio po velikom pljusku. Nakon nesmotrenog starta Damjanović je u 54. minutu zaradila crveni karton, kada je sa leđa povukla fudbalerku Osijeka. Spartak je ostao sa igračicom manje, ali to ih nije sprečavalo da nastave sa pristiscima ka golu protivnica. U finišu susreta propustile su nekoliko veoma izglednih prilika. Ovaj put sportska sreća je bila na strani hrvatica koje su prošle u šesnaestinu finala Lige šampiona.

  Share on Facebook