18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Novo rukovodstvo u žKK Spartak
19.08.2014.

ženski košarkaški klub Spartak dobilo je juče novo rukovodstvo na redovnoj Skupštini koja je održana u Trofejnoj sali Sportskog Saveza. U protekle četiri godine bivši čelnici kluba na čelu sa predsednikom Dr Goranom Bićaninom naprabili su puno na održavanju klubauspeli su da vrate klub u Prvu ligu i da ga ovde zadrže. Konsolidovali su i finansijski deo tako da se trenutno duguje samo igračicama u ukupnom iznosu nešto manjem koliko žKK Spartak treba da dobije od Grada po redovnom programu.

568_1.jpg

568_2.jpg

Na Skupštini je donesena odluku o pristupanju novih članovu u Skupštinu, Bratislava Mitrovića, Nevene Stešević, Ivana Franciškovića, Jasne Francišković, Aleksandra Tokovića i Olge Radičević Hadnađ.Usvojen jeizveštaj o radu kluba u protekle četiri godine. Stojanka Došić, trener prve ekipe podnela je izveštaj o radu Prvog tima. Konstatovano je da je klub bio u velikim problemima u 2010 godini kada je ova Uprava preuzela brigu. Uorkos problemima i slabijem igračkom kadru ekipa se vratila i održala u Prvoj ligi. Mlade košarkašice predvođene iskusnim strategom uspele su da sačuvaju status i ostanu u društvu najboljih. Naznačeno je da bi se ubudućnosti veća pažnja trebala pokloniti mlađim kategorijama koje nisu dobro zaživele u klubu. Problem malo predstavlja i manjak termina za treninge za niže kategorije, ali taj problem će klub pokušati da reši sa školskim salama.

568_3.jpg

Na kraju Skupštine izabrano je novo rukovodstvo, pošto se staro zahvalilo na poverenju uz konstataciju da neće napuštati klub i rado će pomoći koliko je u njihovoj moći.Za novog Predsednika kluba izabran je Aleksandar Tokovića u članove Upravnog Odbora izabrani su Silvija Prekajski, Aleksandar Aleksić, Siniša Ćuk, Melinda Gubi, Marko Vidaković Hadnađ i Olgica Rus.

568_4.jpg

Prisutan je bio i Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport omladinu i turizam koji je poželeo puno sreće i uspeha novoj upravi. Stav rukovodstva žKK Spartak je da se u gradu malo para odvaja za sport posebno u odnosu na kulturu gde se izdvajajupuno veća sredstva.Stav je kluba da zajedničkim snagama treba uticati na čelnike Grada da se takav odnos u budućnosti promeni.

  Share on Facebook