18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Nikola Sedlak, prvak sveta na četvrtoj tabli
19.08.2014.

Nikola Sedlak, reprezentativac Srbije u šahu osvojio je zlatnu medalju na šahovskoj Olimpijadi koja je održana u Norveškoj. Kao najbolji na četvrtoj tabli. Nikola je osvojio 6,5 poena iz 8 partija sa performansom 2773.

Povodom velikog uspeha Sedlaka održana je press konferencija na kojoj su pored šahovskog velemajstora prisustvovali Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam i Miroslav Kopanja predsednik šahovskog saveza Srbije.

Vjekoslav Ostrogonac još jednom je čestitao subotičkom šahisti - Izuzetno mi je drago što je Nikola Sedlak osvojio zlatnu medalju na šahovskim Olimpijskim Igrama u Norveškoj i ovom prilikom želim da mu čestitam na velikom uspehu. Drago mi je što je ovo prva zlatna medalja koju je neko osvojio iz Srbije a još mi je draže što je taj šahista naš sugrađanin i neko ko je trener i igrač u šahovskom klubu Spartak. Sport se još jednom pokazao kao prava stvar z apromociju grada i države. Čestitao bih i gospodinu Kopanji, predsedniku šahovskog Saveza Srbije na izuzetnom radu i dobrom rezultatu reprezentacije na Olimpijadi a takođe i na izuzetnoj saradnji koju Subotica ima sa Šahovskim savezom Srbije

570_1.jpg

Miroslav Kopanja, predsednik šahovskog Saveza Srbije imao je samo reči hvale za Nikolu ali i za ceo reprezentativni tim. - Ovo naše okupljanje je najbolji mogući povod za šahovski sport. Nikola Sedlak je osvojio zlatnu medalju na četvrtoj tabli, to je ogroman uspeh jer je reprezentacija Srbije na ovoj Onije bila u podređenom položaju i to je pokazatelj da su naši šahisti sazreli i tek sada očekujemo rezultate. Reprezentacija je podmlađena, Nikolin uspeh je uspeh celog tima ali i šahovsog Saveza Srbije.

570_2.jpg

Nikola Sedlak veoma je zadovoljan svojim rezultatom i ulimpijadi igrala sa najjačim reprzentacijama Sveta. Sa bivšim i sadašnjim svetskim prvacima. Naša reprezentacija ni u jednom momentuspehom koji je postigao. - Zahvalio bih se svima koji su dali podršku u razvoju moje karijere. Pomalosam i sam sebe iznenadio sa ovim rezultatom. Na prošloj Olimpijadi sam zauzeo četvrto mesto i mislio sam da je to moj vrhunac i moja poslednja šansa koja je propuštena. Ove godine sam imao mali peh na Prvenstvu Srbije. Vodio sam od početka, ali sam izgubio partiju u preposlednjem kolu za prvo mesto. tako da kada smo krenuli na Olimpijadu nisam ni razmišljao o pojedinačnoj konkurenciji već samo da reprezentacija što bolje prođe. Odlično smo započeli turnir, potajno smo se nadali i jednoj od medalja. U jednom momentu mi se ukazala šansa da uzmem medalju u pojedinačnoj konkurenciji i iskoristio sam to na najbolji način. Ovo je zasigurno najveći uspeh u mojoj karijeri koji me dodatno motiviše i daje mi vetar u leđa. Zahvalio bih se i mojoj reprezentaciji na dobrim igrama jer bez njih ne bih mogao doći do ovog sjajnog odličja.

  Share on Facebook