21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Odličan nastup Jovane Đurić na Olimpijskim Igrama mladih
21.08.2014.

Kineski grad Nanjingu je od16. do 28. avgustadomaćin drugih letnjih Olipijskih Igara mladih. Na ovojnajvećoj svetskoj sportskoj manifestaciji za mlade učešće su izborili dvoje subotičkih sportista kao i njihovi treneri koji su ujedno prvi treneri Reprezentacije u tim sportovima. Učešće na Igrama iz Subotice su izborili, plivačica Spartaka Jovana Đurić i njen trener Bojan Race (selektor reprezentacije Srbije) i dizač tegova Tamaš Kajdoči i trener Spartaka i reprezentacije Stipan Vert.

Jovana Đurić, plivačica Spartaka uspešno je okončala svoj nastup na ovim Igrama sa odličnim ostvarenim rezultatom, 19. mestom u disciplini 800m slobodno, sa vremenom 9.02,78. Ovo je izuzetan rezultat kada se uzme u obzir da je Jovana u ovoj disciplini najmlađa učesnica u konkurenciji 27 plivačica iz celog sveta. Plivački deo srpske reprezentacije čine dva plivača i dve plivačice, dok je selektor reprezentacije Bojan Race, trener iz našeg kluba.

Drugi takmičar iz Subotice n aIgrama je Tamaš Kajdoči koji je se takmiči u dizanju tegova u kategoriji +85 kg i od koga se takođe očekuju dobri rezultati. U taboru reprezentacije tinja mala nada da bi Kajdoči uz sportsku sreću možd amogao i do medalje. Da podsetimo na Svetkom Prvenstvu juniora zauzeo je četvrto mesto, nadamo se da sada može bar jedan stepenik više.

  Share on Facebook