18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Jedriličari Palića osvojili sedam medalja na prvenstvu države
21.08.2014.

Članovi Jeriličarskog kluba "Palić" ostvarili su odlične rezultate na prvenstvu Srbije koje je odfržano na Dunavu kod Golubovca od 15. do 17. avgusta u konkurenciji čak 150 takmičara.

Najuspešnija je bila Boja Kristina u klasi Optimist napravivši nezapamćeni podvig osvajanjem apsolutno prvog mesta u generalnom plamanu i u starijoj kategoriji i među dečacima za šta je dobila tri zlatne medalje, "generalno", "generalno devojčice" i "devojčice do 12 godina".

Kalman Karolina osvojila je sjajno treće mesto kod devojčica do 12 godina. U klasi "470" posada Futo Vjekoslav sa Sedlak Stevanom još jednom je pokazala da su u Srbiji neprikosnoveni u najbržoj jedriličarskoj klasi pobedivši u svim trkama i time doneli još jedno zlatno odličje. U klasi Finn, Zakić Tihomir je posle trodnevne borbe sa ćedljivim strujama Dunava izborio bronzanu medalju dok je Ujvari Igor završio na šestom mestu. U klasi Laser, najbolji takmičar JK Palić, Furstner Balint je puno puta u vođstvu, ali ga sportska sreća ovaj put nije poslužila. Par puta je ostajao bez vetra i na kraju se plasirao na šesto mesto. Međutim, u kategoriji juniora je ipak osvojio bronzanu medalju. Bila je ovo idealna prilika da se navikne na rečne uslove jer već od 22.- 24. avgusta u Donjem Milanovcu vozi regatu za Evropski kup a nedelju dana nakon toga na istom mestu još jednu veliku regatu za seriju Državnog prvenstva, na kojem će učestvovati svi Palićki takmičari. Nakon toga najbolji se sele u Rumuniju gde će se ove godine održati Balkanski šampionat.

572_1.jpg

  Share on Facebook