16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Subotica domaćin 21. turnira Stevan Ćele Vilotić
28.08.2014.

Subotica će od 04.-09. septembrabiti domaćin 21. Memorijalnog turnira Stevan Ćele Vilotić na kojem učestvuje 6 reprezentacija: Ukrajine, Mađarske, Izraela, Francuske, Belgije i domaćina Srbije. Turnir je u organizaciji Fudbalskog Saveza Srbije uz suorganizaciju Grada Subotice. Raduje podatak da će u reprezentaciji Srbije biti i jedan fudbaler iz Subotice, reč je o Nikoli Banjcu igraču FK Spartak koji je dobio poziv novog selektora Ivana Tomića da bude član nacionalne selekcije.

579_3.jpg

Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam najavio je 21. memorijalni turnir - Drago mi je da mogu da najavim turnir ovakovog ranga koji će se održati u našem gradu. Zahvalio bih se ovom prilikom FSS na odličnoj saradnji koju ima sa Suboticom. Ove godine učestvuje 6 reprezentacija i predstavlja jedan od najjačih turnira u Evropi za ovo godište. Idealna je prilika selektorima da provere formu svojih reprezentracija pred početak kvalifikacije za Evropsko Prventvo. Drago mi je da ovaj turnir ovako dugo opstaje, posebno što je to u našem gradu. Tu su ponikli mnogi domaći igrači kao što su Stanković, Kežman, Ljajić, Marković i ostali.

Idejni tvorac turnira novinar Ivica Kajdoči izneo je par interesantnih podataka - Turnir traje 20 godina, počeo je na terenu nekadašnjeg fudbalskog kluba Zorke kod Dudove šume. Šta znači dvadeset godina pokazuje i podatak da je na prvom turniru Dejan Stanković proglašen za najboljeg igrača a prošle godine je završio fudbalsku karijeru. Na ovom turniru je učestvovalo do sada 1650 fudbalera od toga 1150 stranaca. Veliki broj ovih mladih igrača igra u ozbiljnim ekipama i članovi se seniorskih ekipa.

579_2.jpg

Igor Pejović nekadašnji fudbaler je neko ko je imao prilike da ga trenira Stevan Ćele Vilotić. - Za sećanje na priču o čika Ćeletu nemamo vremena. To su bila zlatna vremena omladinskog fudbala Jugoslavije. On je bio prvi arhitekta i selektor selekcije koja je ostvarila najdublji trag u istoriji našeg fudbala. Radi se o omladinskoj selekciji koja je postala prvak Sveta u Čileu. Prvo okupljanje je bilo u našem gradu na terenima SC janko Pejanović na Paliću 1984 godine. Nas Dvadesetdvoje mlađih omladinaca po izboru čika Ćeleta smo bili pozvani na okupljanje za pripreme za Evropsko prvenstvo koje je održano u Segedinu. Tu su bili Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, Davor Šuker i ostali fudbaleri koji su kasnije bili veoma uspešni. Čika Ćele je jako voleo svoj posao. Bio je pre svega pedagog i psiholog. Znao je svaki podatak o svakom reprezentativcu. Iz koje porodice dolazi, kakav je u školi, ko mu je trener u klubu, sakupljao sve podatke o svakom igraču. Ovaj turnir je nešto najminimalnije što se može posvetiti ovakvom čoveku. Moja želja je da ovaj turnir još dugo traje i bude uspomena na ovog izvanrednog čoveka.

I ove godine odigraće se ukupno 9 utakmica i ovom prilikom organizatori su se zahvalili svim terenima i fudbalskim klubovima koji će biti domaćini na utakmicama. Tu spre svega misle na JKP Stadion, FK Spartak, FK Bačka, Fk Bačka Topola, FK Senta, FK rbas i FK Tavankut koji je ponovo rado prihvatio da bude domaćin jedne od utakmica. Velike zasluge idu i klubovima koji će omogućiti treninge za reprezentatvine selekcije a to su Fk Subotica, Vinogradar, Palić, Čantavir i ostali.

Satnica turnira:

Četvrtak, 04.septembar 2014. (prvo kolo):

  • Srbija - Francuska (Subotica, Gradski stadion Početak - 16.30)
  • Izrael - Belgija (Subotica, stadion: FK bačka 1901. Početak - 16.30)

Petak, 05.septembar 2014 (drugo kolo):

  • Francuska - Ukrajina (Senta, stadion FK Senta. Početak - 16.30)
  • Izrael - Mađarska (Bačka Topola, stadion FK Bačka Topola - 16.30)

Subota, 06.septembar 2014 (treće kolo):

  • Srbija - Ukrajina (Vrbas, stadion: OFK Vrbas. Početak - 16.30)
  • Belgija - Mađarska (Tavankut, stadion: FK tavankut. Početak - 16.30)

Ponedeljak, 08.septembar 2014 (finalni dan):

  • Utakmica za 5.mesto: (Bačka Topola, stadion FK Bačka Topola - 15.30)
  • Utakmica za 3.mesto: (Subotica, Gradski stadion - 15.30)
  • Finale turnira: (Subotica, stadion FK Bačka 1901 - 16.30)
  Share on Facebook