21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Predstavnici Svetske rvačke federacije u poseti Subotici
02.09.2014.

Povodom već poznate činjenice da je Rvačkom savezu Srbije poverena organizacija, a Rvačkom klubu Spartak i gradu Subotici tehnička organizacija Kadetskog prvenstva Evrope u rvanju u olimpijskim disciplinama, Suboticu su po ovlašćenju Svetske rvačke federacije (FILA) i Rvačkog saveta Evrope (CELA), posetili Ceno Cenov, iz Bugarske, i Teodoros Hamakos, iz Grčke, predsednik i potpredsednik CELA i članovi Biroa FILA, najvišeg izvršnog tela Svetske rvačke federacije.

Cenov i Hamakos su, u prisustvu v. d. generalnog sekretara Rvačkog saveza Srbije, Milana Jelića, izvršili prvu inspekciju borilišta u Hali sportova "Dudova šuma" i dela raspoloživih hotelsko-ugostiteljskih smeštajnih kapaciteta našeg grada.

FILA je, naime, do tančina razradila i dosledno primenjuje stroga tehnička pravila koja se odnose na prihvatanje i prevoz učesnika, organizaciju borilišta, smeštaj i ishranu takmičara, članova delegacija zemalja učesnica, sudija i FILA zvaničnika za sva prvenstva ranga velikog takmičenja poput predstojećeg Kadetskog prvenstva Evrope u rvanju u olimpijskim disciplinama koje će se u Subotici održati od 2. do 9. avgusta 2015. godine.

581_1.jpg

Prvi utisci zvaničnika svetskog i evropskog rvanja su pozitivni, a ocene afirmativne, pre svega sa stanovišta verifikacije ispravnosti odluke nadležnih tela rvačkog sporta da se našem gradu poveri organizacija ovog velikog međunarodnog takmičenja. Ceno Cenov, Teodoros Hamakos, nadležni iz Rvačkog saveza Srbije i Rvačkog kluba Spartak posetili su i Gradsku kuću. Prijem je priredio Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. Domaćinima izuzetno imponuje opšti zaključak da je svaki trenutak boravka značajnih predstavnika sportske diplomatije protekao u prijateljskoj i kolegijalnoj atmosferi.

  Share on Facebook