16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Kajdoči osvojio srebrnu medalju
04.09.2014.

Tamaš Kajdoči, član Kluba dizača tegova Spartak, vratio se u Suboticu nakon sjajnog nastupa na Olimpijskim igrama mladih u Kini koji je zaokružen srebrnom medaljom u jakoj konkurenciji.

Među prvima čestitao mu je član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam,Vjekoslav Ostrogonac - Bilo je veliko zadovoljstvo i meni i gradonačelniku Maglaiju da primimo u goste srebrnog sa Olimpijskih igara mladih kao i njegovog trenera Stipana Verta. Čestitke idu i svima u Klubu koji su uložili mnogo da bi Subotica doživela ovakvu promociju na velikom takmičenju.

584_2.jpg

Kajdoči se zahvalio na prijemu, na pažnji koja mu je ukazana, ali i svima onima koji su mu tokom karijere pomogli da trenira, ide na takmičenja i stigne do ovako značajnog rezultata. - Da budem iskren, utisci mi se još uvek nisu sledli, tako da još nisam ni zapravo shvatio šta sam uradio na takmičenju u Kini. Hvala još jednom svima koji su bili uz mene ove, ali i prethodnih sezona - dodao je Kajdoči.

Stipan Vert, trener Kajdočija, ali i generacija sportista koje je izveo na pravi put, potvrdio je da je ovo sjajna sezona, krunisana sa evropski medaljama i medaljom iz Kine.- Rezultati su i više nego dobri, a imali smo i sve uslove da do njih dođemo. Zato smo i zahvalni Gradu Subotici, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Ministarstvu sporta i omladine Republike Srbije, savezima Vojvodine i Srbije, te Olimpijskom komitetu na podršci.

Da ova medalja ima veliku težinu istakao je Ferenc Kiš, sekretar u KDT Spartak, kao osoba koja je godinama uz najbolje sportiste. - Radujemo se medalji, ali je ona, za svakog ko prati ovaj sport, vrednija od običnog srebra. To mogu da tvrdim ako se zna u kakvim uslovima ova deca treniraju, te kada se zna da je Kajdoči iz amaterskog kluba, ali i uz veliku podršku porodice, iza sebe ostavio profesionalce iz Rusije, Bugarske, i drugih Evropskih zemalja.

  Share on Facebook