16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Počeo teniski Fjučers na terenima Tk Spartak
06.09.2014.

Subotica i TK Spartak su domaćini tradicionalnog profesionalnog turnira iz serije Fjučers Srbijaza tenisere, sa nagradnim fondom od 10.000 dolara.

Milan Vučković, predsednik TK Spartak izneo je par detalja vezanih za turnir - Ovo je već osmi turnir koga državamo pod ovim imenom, a ranije su to bili "satelit" turnir. Kao i uvek, ovo su turniri namenjeni za mlade igrače koji se penju ka vrhu. Turnir smo uspeli da održimo zahvaljujući pomoći Grada Subotice, Teniskog saveza Srbije i našim prijateljima, a već tri godine se naš turnir nalazi u redovnom gradskom finansirajnu, jer drugačije ne bi mogli.

585_1.jpg

U kvalifikacijama učestvuje 64 tenisera, a na čitavom turniru učestvuju igrači iz Srbije i regiona, ali i Japana, Kolumbije i Meksika. Prvi nosilac turnira je Čeh Roman Jebavi, ispred sunarodnika Dušana Lojde, najbolje plasiran igrač iz Srbije je Dejan Katić, a od Subotičana, među nosiocima su Denis Bejtulahi i Matej Sabanov. Od Spartakovih igrača u kvalifikacijama je mladi, četrnaestogodišnji Karim Bendžama, kome će ovo biti prvi meč na ovakvom turniru. Osim Katića i Bejtulahija, u boje Srbije u glavnom žrebu će braniti Arsenije Zlatanović i Ilija Vučić

- Važno je da klubovi i pored svog redovnog rada organizuju ovakve događaje koji imaju višestruki značaj za Suboticu, oni su promociju sporta i mladosti, ali i samog grada - istakao je Vjekoslav Ostrogonac.

Glavni žreb turnira počinje u utorak, 9. septembra, a istog dana će biti održano i svečano otvaranje. Prema programu, završni mečevi igraju se narednog vikenda, polufinala u subotu, 13., a finale u nedelju, 14. septembra.

  Share on Facebook