16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Svečano otvoren teniski turnir sa nagradnim fondom od 10.000 $
10.09.2014.

Teniski Fjučers turnir sa nagradnim fondom od 10.000 $ svečano je večeras otvoren u TK Spartak. Turnir je otvorio gradonačelnik Subotice, Jene Maglai.

Večeras smo otvorili međunarodni turnir u tenisu koji po osmi put organizuje teniski klub Spartak. Bez obzira na tešku ekonomsku situaciju uspeli smo i ove godine da pomognemo da se organizuje ovaj kvalitetan teniski turnir. Prisutni su igrači iz celog sveta i na neki način će preneti utiske iz našeg grada. Tradicija koja je vezana za tenis u našem gradu ostaje. Teniski klub Spartak je star preko 100 godina i bitno je da se održi tradicija ovoga sporta a to se najbolje može sa organizacijom ovakvih turnira na kojem učestvuju kvalitetni igrači. -rekao je prvi čovek gradaJene Maglai.

589_2.jpg

Predsednik klubaMilan Vučkovićse osvrnuo na organizaciju turnira -Osmi put organizujemo muški međunarodni profesionalni turnir u singlu i dublovima koji nosi naziv Fjučers. Dolaze igrači iz celog sveta, a imamo primera da neki dolaze i po više puta što znači da se kod nas dobro osećaju. Ovo je prva stepenica u profesionalnom tenisu i to nas košta oko 10.000 dolara samo nagradni fond aukupni troškovi su oko 15.000 $. Nažalost mi ta sredstva nemožemo da sakupimo od sponzora i zato smo zahvalni Gradu što su nam i ovaj put pomogli. Uvrstili su nas u redovni program i pomažiu nam već godinama sa 500.000 dinara. Tako je teret troškova spao na Teniski savez Srbije, Teniski savez Vojvodine, Grad Suboticu i sam klub.

U kvalifikacijama je učestvovalo64 tenisera, a na čitavom turniru učestvuju igrači iz Srbije i regiona, ali i Japana, Kolumbije i Meksika. Prvi nosilac turnira je Čeh Roman Jebavi, ispred sunarodnika Dušana Lojde, najbolje plasiran igrač iz Srbije je Dejan Katić, a od Subotičana, mski turnir eđu nosiocima su Denis Bejtulahi i Matej Sabanov. Od Spartakovih igrača u kvalifikacijama je nastupio, četrnaestogodišnji Karim Bendžama, koji je iznenadio svojim igrama i prošao dva kruga kvalifikacija. Nažalost poklekao je na trećoj prepreci, međutim pokazao je da se radi o kvalitetnom igraču čije vreme tek dolazi. Uglavnom žrebu nalaze se još iArsenije Zlatanović i Ilija Vučić iz Srbije.

  Share on Facebook