16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Srbija pobednik turnira Stevan Ćele Vilotić
10.09.2014.

Trijumfom Srbije završen je 21. memorijalni turnir Stevan Ćele Vilotić za fudbalere do 19 godina. Orlići su u grupi pobedili Francusku sa 2:0 i Ukrajinu sa 1:0, da bi u finalu bili bolji od Izraela pobedivši ih posle rezultzatskog preokreta sa 2:1.

Subotica se ponovo pokazala kao dobar domaćin i organizator sportske priredbe u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije. U toku pet dana u našem gradu je boravilo preko 150 vrhunskih mladih fudbalera od kojih će neki poći stopama svojih starijih kolega koji su svoju karijeru takođe započinjali na ovom turniru kao što su Dejan Stanković, Mateja Kežman, Adem Ljajić, Danko Lazović, Uroš Ćosić, Lazar Marković i dr. Imamo odličan primer i sa prošlogodišnjeg turnira na kojem je blistao belgijanac Oriđi koji je ubrzo bio pozvan u A selekciju i nastupao za svoju reprezentaciju na Svetskom prvenstvu. Ušao je u igru protiv Rusije postigao gol i plasirao Belgiju u osminu finala.

591_1.jpg

Na turniru je učestvovalo šest reprezentacija, Mađarska, Izrael, Ukrajina, Belgija, Francuska i domaćin Srbija koji su odigrali ukupno devet utakmica, šest u grupi i tri za plasman. Utakmice su pored Subotice igrane i u okolnim mestima, Bačkoj Topoli, Senti, Tavankutu i Vrbasu.

Konačan plasman:

  1. Srbija
  2. Izrael
  3. Ukrajina
  4. Mađarska
  5. Francuska
  6. Belgija

Nakon finala proglašeni su najbolji pojedinci.Za najboljeg golmana Memorijala proglašen je Vanja Milinković Savić (Srbija), najbolji strelac bio je Maksvel Korne (Francuska), najtalentovaniji fudbaler Srbije je Ivan Šaponjić, a najbolji igrač turnira je Milan Gajić (Srbija).Turnir je svečano zatvorio Mitar Mrkela koji se zahvalio subotičanima i svim klubovima koji su nesebično pomogli da se uspešno realizuje 21. turnir "Stevan Ćele Vilotić"

  Share on Facebook