21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Bronzana medalja Kristine Boje
19.09.2014.

Jedriličarski kluba Palić može da se pohvali nizom kvalitetnih rezultata u poslednje vreme. Najvrednija je zasigurno bronzana medalja Kristine Boje na Balkanskom prvenstvu u klasi optimist.

Povodom uspeha kluba održana je press konferencijau Medija centru Gradske Kuće gde je reči zahvalnosti prvi izrazio Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam - Čestitam Kristini na jednom od najvećih uspeha za srpsko jedriličarstvo ove godine. Grad Subotica pomaže, a i nastaviće tako, rad i ovog kluba, u skladu sa mogućnostim, a oni nam to najbolje vraćaju dobrim rezultatima, ali i nizom manifestacija koje organizuju i time daju značajan doprinos promociji Palića.

602_1.jpg

Karolj Gergić, predsednik JK Palić, istakao je da klub poslednjih 40 godina organizuje niz klvalitetnih regata – Dobili smo i posebno priznanje Jedriličarskog saveza Srbije, jer je jedino Kristina, od petnaestočlane reprezentacije naše zemlje, osvojila medalju. Takođe, ponosni smo na rezultate svih naših takmičara, kao i na naše trenere koji volonterski rade sa njima, te organizuju kvalitetne kampove.

Ištvan Boja trener u klubu a ujedno trener talentovane Kristine ističe dobar rad i posebno odlične rezultate u avgustu mesecu - Na fantastično organizovanom Prvenstvu Balkana u Rumuniji konkurencija je bila izuzetna, gotovo su sve reprezentacije došle u najjačim sastavima. Takođe, učestvovali smo na više domaćih takmičenja, a JK Palić je posebno dominirao u klasama optimist, finn i 470

602_2.jpg

Kristina Boja, osvajač bronzane medalje sa Balkanijade . - Prvog dana takmičenja nije bilo mnogo vetra, ali su se trke održale. Usledio je potom i drugi dan, bio je baš jak vetar, pa mi je u drugoj trci pukla gurtna za balansiranje. Nije bilo lako nastaviti takmičenje, ali sam nekako uspela. Da nisam imala problema sa opremom, verovatno bi medalja bila još i vrednija.

  Share on Facebook