18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prijem Davora Štefaneka
01.10.2014.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, danas su, u Gradskoj kući, priredili prijem za Davora Štefaneka, reprezentativca naše zemlje u rvanju grčko-rimskim stilom koji je 13. septembra 2014. godine osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma na Svetskom prvenstvu u Taškentu (Uzbekistan). Prijemu je prisustvovao trener Rvačkog kluba Spartak Sreten Damnjanović.

610_2.jpg

Čestitajući Štefaneku na tituli prvaka sveta kojom je, kako je rekao, krunisao svoju rvačku karijeru, gradonačelnik Maglai je istakao da je zlatna medalja osvojena u Taškentu veliko priznanje i za Davora Štefaneka, i za našu zajednicu, i za naš sport u celini. On je naglasio da će Strategija razvoja sporta grada Subotice, čije se usvajanje očekuje do kraja ove godine, definisati i kriterijume po kojima će se tačno znati kojim će se klubovima i individualnim sportistima u narednom periodu pružati veća i sistemska podrška. Uz izražavanje zahvalnosti na prijemu, Damnjanović je rekao da mu je želja da se Štefanek u predstojećem zimskom prelaznom roku iz zrenjaninskog Proletera vrati u svoj grad Suboticu kako bi pomogao Spartaku da u ovoj takmičarskoj godini osvoji titulu šampiona države u ekipnoj konkurenciji, kao i da ga Štefanek po okončanju rvačke karijere zameni na mestu trenera Rvačkog kluba Spartak.

Štefanek je rekaoda je osvajanje zlatne medalje deo ispunjenja njegovog sna, da se nada da će na narednom Svetskom prvenstvu imati snage da odbrani titulu i da veruje da će na Olimpijskim igrama u Rio de žaneiru stići do neke od medalja. Davor Štefanek je prvi posle sedam godina uspeo da u Srbiju vrati medalju u rvanju, i to na najbolji način - osvajanjem zlata. Zlatne medalje na svetskim prvenstvima u rvanju osvajala su još dvojica Subotičana, Sreten Damnjanović (1971. godine) i Refik Memišević (1981. godine).

  Share on Facebook