18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Odbojkašice Spartaka osvojile turnir Josip Marković - Josa
04.10.2014.

Odbojkašice Spartaka osvojile su 3. Memorijalni turnir "Josip Marković - Josa" koji je održan u subotičkoj Hali sportova 3. i 4. oktobra. Subotičanke su pokazale da imaju kvalitetnu ekipu koja će ponovo biti u samom vrhu srpske odbojke.

Na turniru su učestvovale verovatno četiri najbolje ekipe iz Srbije, Crvena Zvezda, Vizura, Jedisntvo (Stara pazova) i domaćin Spartak. Igralose dv adana i to sistemom svako sa svakim. Spartak jeprvog dana pobedio obe utakmice i to prvo Jedinstvo sa 3:1 a zatim u večernjim časovim i Crvenu Zvezdu sa 3:0 posle velike borbe. Već tada su osigurale prvco mesto na turniru, tako da je utakmica sa Vizurom bila stvar prestiža. Golubice su i taj meč odlično započele povele sa 2:0 u setovima i imale prednost od 17:154 u trećem. Uspele su beograđanke da osvoje taj set i na kraju dobiju meč sa 3:2(21:25, 20:25, 25:21, 25:21, 15:12)što nije poremetilo slavlje Spartaka za konačan trijumf.

612_3.jpg

Nakon poslednje utakmice proglašene su najbolje ekipe i najbolji pojedinci. Turnir je osvojila ekipa Spartaka kome je pobednički pehar predao Lazar Marković, sin Jose Markovića, dugogodišnjeg veoma uspešnog sportskog radnika kome je turnir bio posvećen. Drugo mesto pripalo je Crvenoj Zvezdi, kapitenu beograđanki pehar je predao Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. Treće mesto pripalo je Jedinstvu iz Stare Pazove, kapitenu ekipe pehar je uručio Đula Mešter, predsednik Sportskog Društva Spartak dok je četvrto mesto pripalo Vizuri.

612_2.jpg

Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. najbolji poenter je Adela Helić iz Crvene Zvezde, najbolji bloker je Sofija Medić iz Spartaka, najbolji tehničar je Dragana Brkić takođe iz Spartaka dok je najbolji libero iz Jedinstva (Stara Pazova).

612_1.jpg

  Share on Facebook