16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Medalje karatista Enpija na Svetskom Prvenstvu
16.10.2014.

Karatisti subotičkog karate kluba Enpi ostvarili su odlične rezultate na Svetskom prvenstvu koje je održano u Poljskoj.U konkrenciji preko 2.000 takmičara iz čak 48 država medalje su stigle u Srbiju, a nosioci reprezentacije su bili karatisti Enpija.

Milorad Ćopić, predsednik i trener KK Enpi i reprezentacije Srbije istako je dobre rezultate na svetskom prvenstvu. - Veliki doprinos dobrim rezultatima reprezentacije Srbije dali su takmičari Enpija. Tako je u seniorskoj ekipi, koja je postala vicešampion, naš klub imao dva takmičara. Milan Poledica je bio kapiten, a zauzeo je drugo mesto u pojedinačnom plasmanu, dok je Kemal Rabti u prvoj seniorskoj godini stigao do titule prvaka sveta. Juniori su imali dve selekcije, a upravo su se one plasirale u finale. Naš Đorđe Vuković je bio kapiten ekipnog prvaka sveta, a u selekcijama su bili i Dejan Otašević i Vladan Grbić, dok je Vuković osvojio i pojedinačnu titulu svetskog prvaka. Imali smo i sjajan rezultat kod kadeta, do titule prvaka stigao je Dimitrije Anđelović, dok je među nadama prvakinja sveta naša mlada Sofija Arsić. Ne treba zaboraviti ni dve bronzane svetske medalje, Ines Barašević i Une Šujić.

627_2.jpg

Blizu osvajanja medalja bili su Stefan Ćeran, Dušan Zorić, Stefan Mišanović i Danijel Vojnić. Milorad je naglasio da izuzetno zahvalnost duguju sponzorima i donatorima, roditeljima i naravno Gradu Subotici na pomoći oko priprema i odlaska na Svetsko prvenstvo.

Nakon dobrih rezultata u Poljskoj, za članove KK Enpi nema pauze. – Sezona se zahuktava, došlo je do ujedinjavanja više federacija, kako u Srbiji, tako i inostranstvu. Do kraja godine nam predstoje regionalna prvenstva, a potom će najbolji odmeriti snage. Znamo da smo najbolji u Srbiji, a sada želimo to da dokažemo u konkurenciji svih federacija, te da naši takmičari obezbede mesto na Svetskom prvenstvu koje se naredne godine održava u Sao Paolu - dodao je Ćopić na kraju.

  Share on Facebook