16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Subotica srećna za reprezentaciju Srbije
22.10.2014.

ženska fudbalska reprezentacija Srbije igračica do 17 godina uspešno je okončala kvalifikacioni turnir koji je održan u Subotici. Nakon tri odigrana kola Srbija se našla na drugom mestu i time obezbedila plasman u drugi krug kvalifikacija za odlazak na Evropsko Prvenstvo koje će se održati na Islandu.

Pored Srbije na turniru su učestvovali Irska, Litvanija i Rumunija. Prvog dana Srbija je remizirala sa Rumunijom odigravši 1:1. Bile su bolje naše reprezentativke, ali svoju nadmoć nisu uspele da krunišu golovima. Za razliku od prvog susreta u drugom meču kvalifikacija savladale su ubedljivo Litvaniju sa 4:1 i time nagosvestile plasman u sledeći krug. U poslednjem kolo reprezentativke Srbije su igrale protiv favorita kvalifikacije, Republike Irske koja je zabeležila do tada dve pobede. U najkvalitetnijoj utakmici kvalifikacija koja je odigrana na stadionu Bačke nije bilo pobednika. Konačan rezultat je bio 1:1, sa čime su se oba rivala plasirala u drugi krug. Bolje su bile Irkinje u prvom poluvremenu i to su iskoristile u 33. minutu kada su preko Beirne povele sa 1:0. U nastavku susreta Srbija je zaigrala znatno bolje. Krenule su agresivno ka golu i Kovačević u 54. minutu izjednačuje rezultat na 1:1. Do kraja susreta nekoliko veoma povoljnih prilika nisu uspele da realizuju, pa su tako šanse Kovačevićeve, Poljak, Burkert i Filipović propale za konačnu pobedu.

Na kraju je usledilo veliko slavlje zbog daljeg prolaza i šanse da se ova mlada generacija domogne Evropskog Prvenstva koje će se održati na Islandu.

638_2.jpg638_3.jpg

  Share on Facebook