21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Subotica dobija novu tartan stazu
14.11.2014.

Generalni sekretar Atlestkog Saveza Srbije, Slobodan Branković posetio je Suboticu. Primio ga je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice i Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. Zajedno su obišli Gradski stadion i uverili se u stanje atletske staze koja je dotrajala. Obavljeni su konstruktivni razgovori u vidu obnavljanja tartan podloge i poboljšanju uslove za subotičke atletičare.

662_1.jpg

Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai, zadovoljan je pregovorima pomoću kojih se nazire rešenje za subotičku atletiku. - Atlestka staza na Gradskom stadionu je u izuzetno lošem stanju. Trenutno imamo ambicije novog rukovodstva Atletskog kluba Spartak koji želi da podigne nivo kluba koji je postojao pre više decenija. U tom duhu smo kontaktirali Atletski Savez Srbije, tražili podršku i pomoć da rešimo ovu problematiku. Tartan podloga na Gradskom stadionu postavljena je još, 1975 godine, sada je propala i praktički postala neupotrebljiva. Od kako je grad preuzeo upravljanje nad objektom i poverio ga JKP Stadion, popravili su se uslovi u Atletskom klubu, popravljen je krov na zgradi Atletskog kluba te on više ne prokišnjava. Treba tu još niz radova izvršiti, ali sa time ćemo nastaviti sledeće godine. Cilj nam je da atletiku vratimo na atletsku mapu Republike Srbije. Zbog toga smo obavili razgovore sa Atletskim Savezom Srbije, kako bi sledeće godine u potpunosti obnovili tartan stazu. želimo da poboljšamo i ostale uslove za atletiku kako bi Subotica ponovo mogla da organizuje atletska takmičenja i mitinge od šireg značaja.

662_2.jpg

Generalni sekretar Atlestkog Saveza Srbije, Slobodan Branković je istakao da postoji želja da se pomogne Atletskom klubu Spartak:- Puno puta sam ovde trčao kao atletičar a sada bih želeo da zajedno sa gradom i atletskim klubom Spartak vratimo atletsku stazu i vratimo Suboticu na atletsku mapu Srbije i Evrope. Danas smo videli jednu propalu stazu koji bi trebalo hitno promenuti. Dogovorili smo i prve korake. Atletski Savez Srbije će zajedno sa Ministarstvom za Omladinu i sport rešiti problem koji je ovde nastao. Lokalna samouprava će odraditi grube radove, a Atletski savez će preko svoje fonadacije donirati tartan stazu sa opremom koja je neophodna kako u trenažnom procesu tako i za velika atletska takmičenja. Kada to budemo odradilli u toku godine onda slede druge delatnosti, koje smo takođe dogovorili, a to su organizacija kako domaćih tako i međunarodnih atletskih takmičenja. Perspektiva je da će možda 2017 godine, Subotica da bude domaćin ekipnog Evropskog šampionata na kojem će Srbija u konkurenciji osam zemalja pokušati da uđe u viši rang. Obaveza je svih nas da se maksimalno potrudimo da omogućimo svima koji žele da se mogu baviti atletikom kao osnovnim bazičnim sportom iz kojeg proizilaze svi ostali sportovi. Nadam se da ćemo do kraja iduće godine moći da se pohvalimo reztultatima današjeg dogovora.

  Share on Facebook