18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Najavljena manifestacija - Svi na koš
20.11.2014.

U organizaciji žKK "Spartak", a uz podršku grada Subotice, 22. i 23.novembra u Subotici se održava manifestacija "Svi na koš". Cilj ove akcije je popularizacija košarke, sa naglaskom na žensku košarku. Programom ove dvodnevne manifestacije obuhvaćene su osnovne škole sa teritorije Subotice, postojeće škole košarke i studentska omladina kroz aktivnost "Cemara", organizacije studenata Ekonomskog fakulteta Subotica.

Manifestaciju su najavili Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Aleksandar Toković, predsednik žKK Spartak. Bratislav Mitrović, trener u ženskom košarkaškom klubu i partneri u menifestaciji: Branislav Mijajlović ispred studenata, Jovan Sirovina predsednik OKK Spartak i Dragan Vidaković ispred KK Fantastik.

U subotu 22. novembra održaće se takmičenje studenata ekonomije u Novoj Opštini iz oblasti sportskog marketinga na temu žKK Spartak - marketinški plan razvoja. Dok će glavni događaj biti u nedelju 23. novembra u Hali sportova od 10-14 časova, gde će se održati dečiji turnir u košarci između ekipa košarkaških škola iz Pečuja (Mađarska) i Subotice. Odigraće se po dve utakmice devojčica i dečaka uzrasta od 2001-2004 godišta. Istovremeno će se odvijati paralelni program pod nazivom "Otvoreni trening" gde će deca koja dođu da gledaju turnir moći da uzmu učešće u igrama sa košarkaškom loptom. Prisutna će biti i Nataša Kovačević, bivša reprezentativka u košarci a sada predsednik fondacije nataša Kovačević i ambasador FIBA Europe mladih za žensku košarku.

666_3.jpg

Vjekoslav Ostrogonacje naveo da će Grad uvek podržavati ovakve manifestacije i da je ovo odličan primer saradnje klubova i omladine oko jednog cilja a to je pre svega popularizacija ženske košarke.

Aleksandar Toković,predsednik žkk Spartak pozvao je roditelje da povedu decu u Halu u nedelju 23. novembra na druženje i demonstraciju košarke.-Svedoci smo da je u poslednjih desetak godina došlo da pada interesovanja za žensku košarku. Potrebno je promeniti pristup ženskoj košarci i više je popularizovati. ženski košarkaški klub je prepoznao probleme i organizacijom manifestacije "Svi na koš" napravio prvi korak. Naišli smo na čvrstu podršku Grada Subotice, Košarakaškog Saveza Srbije, OKK Spartak i košarkaškog kluba Fantastik. Ispred ženskog košarkaškog kluba pozivam vas da nam se pridružite za dane vikenda kako projektnom takmičarskom delu manifestacijekoja će se održati u subotu 22. novembra od 12-17 časova tako obavezno i na dečijem turniru koji će se održati u hali sportova u nedelju 23. novembra. od 10-14 časova. Dovedite decu da se upoznaju sa košarkom i da se druže.

666_2.jpg

Akciji su se uključili Okk Spartak i KK Fantastik koji će obučavati mlade košarkašice i preusmeravati ih u žKK Spartak.Jovan Sirovinaispred OKK Spartak je naglasio da su se oni rado prihvatili ovoj manifestaciji.-Očekujem da ćemo u nedelju imati dobar odziv dece da će ih nastavnici dovesti u Halu i da će provesti jedan lep dan u druženju sa svojim vršnjacima koji se bave košarkom. OKK Spartak radi u 6 osnovnih škola i to čak i sa decom od 1-4 razreda koji kroz takmičarski ciklus stižu do prvog tima Spartaka. U saradnji sa KK Fantastik pokrivamo skoro sve škole u gradu što je bio ključ u stabilizaciji seniorskog tima Spartaka,pošto je dosta igrača stasalo u našem klubu. Nadam se da je ovo samo početakneke uspešne priče i oživljenja subotičke košarke.

666_4.jpg

Manifestaciju je podržao i KK Fantastik. Trener i jedan od osnivačaDragan Vidakovićističe da su rado prihvatili poziv žKK Spartak da se uključe u projekat omasovljavanja i popularizacije ženske košarke i košarke uopšte. -Za košarkaški klub Fantastik je čast i zadovoljstvo što može da učestvuje u jednoj ovakvoj akciji, da pomognemo ženskoj košaraci i njenoj popularizaciji u gradu. želja je da uključimo što više devojčica u košarku. KK Fantastik radi u tri osnovne školei u jednoj srednjoj školi. Da bi ovo mogli sprovesti trebalo bi da imamo i veliku podršku direktora školi bez kojih se akcija ne može ostvariti. Trebalo bi da učestvuje što veći broj dece i roditelja koji treba da dovedu svoju decu u Halusportova da vide kako to izgledabaviti se košarkom. KK Fanstasti u saradnji sa OKK Spartakom će učiniti sve da ova akcija uspe. Imamo jasan stav da deca koja pokažu određen kvalitet treba da završe u ženskom ilimuškom košarkaškom klubu Spartak. Nadam se uspehu akcije.

  Share on Facebook