18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Obeležen završetak prve godine Dunavskog Kupa
22.11.2014.

Završena je prva godina Dunavskog Kupa u veslanju koaj je svečano obeležena u Velikoj većnici Gradske kuće. Prisutni su bili mnogi gosti, učesnici Kupa kao i konzuli Republike Mađarske i Hrvatske.

Dunavski Kup je plod uspešne saradnje veslačkih klubova podunavske regije iz Srbije, Hrvatske i Mađarske. U okviru kojeg se relizuju sportska takmičenja s ciljem popularizacije i razvoja zdravog načina života kod dece i omladine, kao i kulturno-obrazovni programi koji pre svge imaju za cilj podizanje svesti mladih sportista o značaju multikulturalnosti i multikonfesionalnosti regije dunavskog sliva ali i očuvanja dobre sportske tradicije i kvalitetne kulturne baštine ovog dela Evrope.

667_3.jpg

Ideja sportske saradnje veslačkih klubova Dunavske regije postojala je još sedamdesetih godina XX veka u tadašnjoj Jugoslaviji, a konkretan savremen razvoj i sprovođenje iste krunisano je potpisivanjem memoranduma o saradnji šest veslačkih klubova iz tri evropske države (VK "Danubius 1885" Novi Sad, VK "Palić" Subotica, VK "Iktus" Osijek, HVK "Vukovar" Vukovar, Bajai Spartacus Vizügy Sport Club, Mohácsi Torna Egylet). Projekat su prepoznale i druge države iz regije čakpet evropskih veslačkih klubova iskazalo je nameru da se priključi "Dunavskom kupu",tako da se u narednom periodu očekuju jošmasovnija i kvalitetnija takmičenja.

Prilika je iskorištena da se nagrade najbolji a to je ove godine bio VK "Iktus" iz Osijeka čiji predstavnik je dobio prelazni pehar.

667_1.jpg667_2.jpg

  Share on Facebook