21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Svi na koš
24.11.2014.

ženski košarkaški klub Spartak u saradanji sa studentima Ekonomskog fakulteta i košarkaškim klubovima Fantastik i Okk Spartak održali su akciju "Svi na koš" koja za cilj ima popularizaciju ženske košarke. Na manifestaciji koja je održana u Hali sportova okupio se veliki broj mladih košarkaša iz Subotice. Na poziv ženskog kluba akciji se pridružio košarakaški klub iz Pečuja sa svoje 4 selekcije koje je predvodiosportski direktor Foldi Šandor, nekadašnji trener u muškom i ženskom košarkaškom klubu Spartak

Subotica je stala iza ovog projekta pošto za cilj imaju uključenje mladih u sport. Manifestacija je posebno interesantna jer je povezala više sportskih klubova i studentsku organizaciju sa istim ciljem a to je uključenje devojčica u žensku košarku - istakao je Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam.

Košarkaški savez Srbije pozdravlja inicijativu žKK Spartak, koji želi da klubu vrati stari sjaj i oživi žensku košarku u Subotici. Najbolji put povratku je jačanje škole košarke iz kojih će se afirmisati igračice koje treba da budu oslonac prvog tima, zato mi je posebno drago što se danas okupio ovoliki broj dece u Hali sportova - istakla je Ana Joković, podpredsednik Košarkašakog Saveza Srbije.

669_2.jpg

Prisutna je bila i Nataša Kovačević, bivša reprezentativka u košarci a sada predsednik fondacije Nataša Kovačević i ambasador FIBA Europe mladih za žensku košarku, koja je klubovuimapodelila majice i košarkaške lopte. Mlade košarkašice su iskoristile priliku da se slikaju sa Natašom Kovačević, srpskom heroinom.

669_3.jpg

  Share on Facebook