16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Subotičanima priznanja Jovan Mikić Spartak
15.12.2014.

Subotički sport i ove godine ima dobitnike prestižne tradicionale nagrade Jovan Mikić Spartak, namenjane najboljim sportistima, sportskim radnicima i klubovima na teritoriji Vojvodine koje sedodeljuje od 1967 godine. Svečana dodela nagrada uz prisustvo velikog broja istaknutih sportista i sportskih radnika održana je u amfiteatru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Novom sadu.

687_2.jpg

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je kuglaški klub "Pionir" koji je dugi niz godina u samom vrhu srpskog kuglanja i stalni učesnik same završnice Lige šampiona. Dok priznanje za životno delo pripalo legendarnom gimnastičkom treneru Zoranu Ivanoviću. Ivanović je bio istaknuti sportista, član reprezentacije Jugoslavije i učesnik brojnih velikih takmičenja među kojima je i Olimpijada u Minhenu. Nakon uspešne sportske karijere Ivanović se posvetio trenerskom poslu gde je takođe zabeleđio odlične rezultate. Sa gimnastičarkama Spartaka je apsolutni prvak Srbije u mlađim kategorijama. Pored gimnastike Ivanović dugi niz godina radi i u fudbalu kao kondicioni trener.

687_3.jpg687_1.jpg

Za najboljeg sportistu proglašen je kajakaš Vladimir Torubarov a među sportistkinjama Nada Matić iz stonoteniskog kluba invalida "Spin". Najbolji trener je Lazar Greber koji je napravio odlične rezultate sa karate klubom Hajduk iz Kule. Epitet najboljeg sudije pripaao je fudbalskom internacionalcu Miloradu Mažiću koji je sudio na Svetskom prvenstvu i na niz utakmica Lige Šampiona i Lige Evrope. Z anajbolje sportske radnike proglašeni su Velibor Marjanović, predsednik Rukometnog Saveza Srbije i Višnja Đorđić, profesor na fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. Nagrada za vrhunski rezultat pripala je kik bokseru Miljanu Vidoviću.

687_5.jpg

687_4.jpg

  Share on Facebook