16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Rukometaši Spartak Vojputa osvajači Kupa Vojvodine
21.12.2014.

Rukometaši Spartak Vojputa osvojili su Kup Vojvodine pobedivši u finalu, prvoplasiranu ekipu iz prvenstva, Jugović iz Kaća sa 31:27, poluvreme 17:13 i tako zaokružili uspešnu polusezonu. Bilo je ovo peto uzastopno finale subotičana i četvrta titula kupa Vojvodine.

Pobeda subotičana ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Poveli su na samom početku sa 5:0 i time stavili do znanja protivniku svoju veliku želju za osvajanjem novog trofeja. Uspeli su Kaćani da se približe na 11:9, kada je sa dva igrača manje Spartak Vojput preko odličnog gola Lojaničića povećao rezultat i ulio novu dozu samopouzdanja u svoju ekipu.Poluvreme je završeno prednošću subotičana 17:13.

Nije se menjao odnos snaga na terenu u nastavku susreta. Spartak Vojput je igrao sigurno ne dozvolivši protivniku da im ugrozi vodstvo. Spartak Vojput je održavao prednost od četiri, pet golova. Pet minuta pre kraja Jugović je supeo da samnji na minus 3, ali više od toga im veoma raspoloženi subotički rukometaši nisu dozvoljavali.Na kraju zaslužena pobeda Spartak Vojputa za novi pehar koji će krasiti vitrine kluba.

690_1.jpg

Na kraju utakmice podeljene su medalje i pehari kao i priznanja zanajbolje pojedince finalnog susreta. Za najboljeg igrača finala proglašen je Miloš Lojaničić iz Spartak Vojputa, najboljistrelac finala je Dušan Šipka iz Jugovića, dok je najbolji golman finala Miloš Vuković, čuvar mreže subotičana.

690_2.jpg

Ovim uspehom Spartak Vojput nastavlja takmičenje u Kupu Srbije kao jedini predstavnik iz Vojvodine u četvrtfinalu najmasovnijeg takmičenja.  Share on Facebook