16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Štefanek i kuglašice Pionira dobitnici nagrade Vihor
29.12.2014.

Najsupešniji Subotički sportisti i ove godine su dobitnici prestižne nagrade Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu "Vihor". Za najbolju sportiskinju proglašena je atletičarka Vojvodine, Ivana Španović, dok je najbolji sportista rvač Davor Štefanek. Najbolji kolektivi su muški fudbalski klub "Vojvodina" i ženska ekipa Kuglaškog kluba "Pionir" iz Subotice. Nagrade je uručilapokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić u holuVlade APV u Novom Sadu.

Španovićeva je u 2014. godini osvojila bronzanu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu u poljskom gradu Sopotu i srebrno odličje na Evropskom prvenstvu na otvorenim terenima, u Cirihu, Štefanek je svetski šampion u kategoriji do 66 kilograma. U konkurenciji ženskih ekipa priznanje su dobile članice Kuglaškog kluba Pionir iz Subotice, koje su osvojile treće mesto u evropskoj Ligi šampiona, dok je kod muškaraca nagrađen Fudbalski klub Vojvodina, koji je prvi put u svojoj vekovnoj istoriji osvojio trofej Kupa Srbije. Najboljima u ekipnoj konkurenciji pripala je novčana nagrada od po 400.000 dinara, dok će najsupešniji pojedinci dobiti po šest prosečnih plata u AP Vojvodina.

697_3.jpg697_4.jpg

Pored nagrade "Vihor" upriličena je i svačana dodela rešenja za novčane nagrade seniorima, juniorima i kadetima, kao i njihovim trenerima, koji su ove godine osvojili odličja na evropskim i svetskim prvenstvima. Nagrađeno je 34 sportista i sportiskinja, kao i devet trenera. Među nagrađenima je i Tamaš Kajdoči član klub adizača tegova Spartak koji je ove godine ostvario odlične rezultate osvojivši medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu ali i na Olimpijadi mladih.Ukupan fonda nagrada za sportiste i trenere bio je 1.800.000 dinara.Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić čestitala je svim dobitnicima i podsetila da je Skupština AP Vojvodine prva u državi ustanovila nagrade za najbolje sportiste 2006. godine i da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu jedini nagrađuje juniore i stipendira ih, kao i kadete.

697_1.jpg


  Share on Facebook