21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vojput Šeki Enterijeri pobednik Novogodišnjeg turnira
05.01.2015.

Pobedom Vojput Šeki Enterijera završen je 42. Novogodišnji turnir u malom fudbalu. U odličnom sportskom ambijentu pred preko 1300 gledalaca pobedili su u finalu Kuću Zdravlja Trgopromet sa 6:4. Treće mesto pripalo je ekipi Kraljevina Srbije koja je pobedila Gebi u meču za treće mesto nakon boljeg izvođenja penala.

Organizatori turnira priredili su bogat program za subotičku publiku koja voli mali fudbal. U finalnom danu pored utakmica za treće mesto i velikog finala odigrane su i dve prijateljske utakmice. Novinari Subotice su se revanširali kolegama sa RTS za prošlogodišnji poraz, dok su pred samo finale revijalni meč odigrali mališani, fudbalske nade Bačke i Spartaka. U pauzama gledaoci su uživali u žongliranju da bi pred početak završne utakmice finalisti u publiku bacili poklon majice i lopte koje je darivala sportska oprema Saller, čiji internet portal nudi kupovinu kvalitetne sportske opreme. Na kraju,već po ustaljenoj tradiciji organizovana je tombola u kojoj je učestvovala svaka kupljena ulaznica. Prva nagradao je bilo putovanje za dve osobe u Budimpeštu.

698_5.jpg

Utakmica za treće mesto obilovala je rezultatskom neizvesnošću do samoga kraja. Povela je Kraljevina Srbija u 5. minutu golom Steve Kopanje. Usledila je ofanzivnija igra Gebija koji su sa dva gola u prvoj minutu drugog dela preokrenuli rezultat na 2:1. Osam minuta pre kraja Kraljevina izjednačuje na 2:2 golom Šušnjara, da bi do novog vodstva Gebi došao tri minuta pre kraja susreta. Nisu se predavali fudbaleri Kraljevine Srbije, samo minut pre kraja Davor Samardžić pogađa za novo izjednačenje, 3:3. Pobednika su odlučivali penali u kojima su spretniji bili momci Kraljevine Srbije, nakon sedmeserije.

U fiinalnoj utakmici povela je ekipa Vojput Šeki Enterijera golom Romića u 7. minutu. Uzvratili su protivnici i sa dva gola najboljeg igrača turnira, Grujičić željka preokrenuli rezultat u 15. minutu. Usledila je agresivnija i brža igra Vojputa, međutim golman Kuće Zdravlja Trgopromet uspešno je odolevao šutevima protivnika. U poslednjoj minuti prvog poluvremena isplatila se uporna igra Vojputa. Izjednačili su kumulativnim penalom koji je realizovao Čeda žarković a dosuđen nakon šestog prekršaja protivnika, da bi u samom finišu Popović ponovo preokrenuo utakmicu i na poluvremenu svojoj ekipi omogućio prednost od 3:2

698_6.jpg

U nastavku susreta Vojput Šeki Enterijeri su nametnuli žestok tempo, što su protivnici sve teže mogli da prate zbog manjeg broja igrača na klupi. Veselin Guberiniću 24. minutu postiže gol za 4:2 a Romić svojim drugim golom povećava prednost na 5:2 u 31. minutu. Samo minut kasnije Maksimović smanjuje, 5:3 i daje nadu Kući Zdravlja za eventualno poravnanje. Davor Rajkovača obezbeđuje miran finiš svojoj ekipi golom za 6:3 četiri minuta pre kraja susreta. Kuća Zdravlja Trgopromet je zaigralabez golmana sa igračem više u polju, ali su uspeli jedino da ublaže poraz iz kumulativnog penala koji je realizovao Simonović za konačnih 6:4.

Nakon finalne utakmice izvučeni su dobitnici tombola nakon čega su podeljene medalje, pehari i priznanjja za najbolje pojedince turnira. Za najboljeg golmana proglašen je Saša Zarić iz ekipe Vojput Šeki Enterijeri. Najbolji igrač ovogodišnjeg turnira je željko Grujičić iz ekipe Kuća Zdravlja Trgopromet, dok je najbolji strelac Suknović Dejan sa 15 postignutih golova iz tima Gebi. Najboljimpojedincimapripala je sportska oprema markeSallerkoji su bili sponzori turnira.

698_2.jpg

Pehar,medalje i ček od 50.000 dinara za osvojeno treće mesto ekipi Kraljevina Srbija predao je Atila Kikić, predsednik Skupštine Sportskog Saveza Subotice. Medalje, pehar i ček na 100.000 dinara drugoplasiranoj ekipi Kuća Zdravlja Trgopromet predao je direktor JKP Stadiona Toth Robert, dok je nagradu za prvo mesto, veliki prelazni pehar i ček na 300.000 dinara predao član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac.

698_3.jpg698_7.jpg

  Share on Facebook