16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Kadeti i kadetkinje u Subotici obezbedili vizu za Evropsko Prvenstvo
12.01.2015.

Za kadetske selekcije Srbije u odbojci veoma uspešno su okončane kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje je održano u subotičkoj Hali sportova. Obe kadetske selekcije su bile uspešne i obezbedile učešće na Evropkom prvenstvu. Subotica se pokazala kao odličan domaćin i srećan za reprezentativne selekcijea a Subotička publika je dala svoj doprinos uspehu vernim bodrenjem naših reprezentativaca.

U konkurenciji kadetkinja između reprezentacija Francuske, Ukrajine, Švajcarske i Srbije, naše reprezentativke su bile neprikosnovene. Ostvarile su sve tri ubedljive pobede i tako turnir završile bez izgubljenog seta sa odlično prikazanom igrom. Kadetkinje Srbije suizborile je plasman na XI EP 2015, koje će se odigrati od 28. marta - 5. aprila u Plovdivu i Samokovu, u Bugarskoj. Kadetkinje Srbije su do sada na Prvenstvima Evrope osvojile dve srebrne (2007. i 2009.) i dve bronzane (2003. i 2011.) medalje.

701_2.jpg

Plasman na Evropsko prvenstvo ostvarili su i kadeti Srbije. Oni su poraženi u trećem susretu protiv odlične reprezentacije Češke posle pet uzbudljivih setova nakon puna dva sata igre kao najbolja drugoplasirana ekipa. Sasvim zasluženo prvo mesto na kvalifikacijama pripalo je reprezentaciji Češke koja je ostvarila sve tri pobede.

Muška kadetska reprezentacija Srbije će takošesti put u istoriji igratiPrvenstvu Evrope.Plasman na Prvenstvo Evrope izborili su pobednici grupa: Češka, Rusija, Francuska, Poljska, Nemačka, Bugarska, Italija i Rumunija, kao i tri najbolje drugoplasirane selekcije: Srbija, Danska i Španija. XI EP 2015. u konkurenciji kadeta odigraće se od 4. - 12. aprila u Sakariji i Kodžaeliju, u Turskoj. žreb za XI EP 2015. u konkurenciji kadeta održaće se u četvrtak, 15. januara u hotelu "Elmas Garden In" u Sakariji, u Turskoj.

701_1.jpg

  Share on Facebook