16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Uspešno završen Kup Nacija u ženskom boksu
17.01.2015.

Finalnim borbama okončan je 4. Kup Nacija u ženskom boksu u Hali sportova. N aturniru je učestvovalo blizu 200 takmičarki sa tri kontinenta iz 20 zemalja sveta. Poslednjeg dana na programu je bilo 18 finalnih borbi u kojima nažalost nije bilo predstavnika iz Srbije.

Prikazane su odlične borbe a po završetku proglašene su i najbolje takmičarke po uzrastima. U konkurenciji juniorki najbolja bila Anastasia Artamonova iz Rusije, dok je među reprezentacijama najbolja bila selekcije Indije, isred Rusije i Kazahstana. Kod mlađih seniorki za najbolju bokserku proglašena je Valerija Mančak iz Ukrajine. Među reprezentacijama pobedila je selekcija Kazahstana, ispred Engleske i Rusije. Dok je među seniorkama najbolja bila Stejsi Kopeland iz Engleske, najbolja je reprezentacija Kazahstana, ispred Rusije i Kine. Za najboljeg sudiju proglašen je Radiša Sarić iz Srbije.

706_2.jpg

Subotica i JKP Stadion su se ponovo pokazali kao dobri domaćini sposobni da organizuju velika takimičenja. Član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac zadovoljan je uspešno organizovanom međunarodnom sportskom manifestacijom - Drago mi je što smo pokazali da ovakve manifestacije možemo uspešno da sprovedemo do kraja. Ova manifestacija je organizovana u saradnji bokserskog kluba Spartak, grada Subotice i bokserskog saveza Vojvodine. Okupio se veliki broj veoma kvalitetnih bokserki iz celog sveta i po rečima stručnjaka viđene su izuzetne borbe. Turnir je imao veliki značaj za subotički sport, ali i za turizam. Uspeli smo da kvalitetno smestimo veliki broj ljudi, i usput da dobro ispromovišemo grad Suboticu i Palić.

706_4.jpg

Partner u organizaciji je bio i bokserski klub Spartak. Predsednik kluba, Mirko Antelj, istakao je da će klub u narednom periodu raditi na uvođenju ženskog boksa - Nadam se da je ovo samo uvertira pred Prvenstvo Evrope za juniore koje očekujemo da se ove godine održi u Subotici. Organizovali smo ženski turnir iaoko u Subotici nemamo bokserke. Međutim vidimo da je ženski boks u ekspanziji u svetu i zbog toga planiramo da krenemo u osnivanja i ženskog kluba. Drago mi je da je ovo takmičenje uspešno okončano.

706_1.jpg

  Share on Facebook