18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Ultramaratonski savez priključen Atletskom Savezu Srbije
19.01.2015.

Na Skupštini Ultramaratonskog Saveza Srbije koja je održana u Trofejnoj sali Sportskog Saveza Subotice prisustvovao je generalni sekretar Atletskog Saveza Srbije, Slobodan Branković. Razlog dolaska generalnog sekretara je bio da pozdravi nove članove Atletskog saveza pošto se Ultramaratonski savez priključio Atletskom savezu Srbije.

Branković je rekao da je do spajanja dva saveza došlo je na inicijativu Elvire Janoši, predsednice ultramaratonskog Saveza koja je bila u Ministarstvu omladine i sporta kod ministra Udovičića i iznela probleme sa kojima se susreću njihovi takmičari poslednjih godina. Ministar je tada pozvao Brankovića da reši probleme Ultramaratonskog saveza. Atletski Savez Srbije je tada finansirao kupovinu avio karata i kotizacije za takmičenja u vrednosti oko 500.000 dinara što im je Ministarstvo refundiralo posle rebalansa.

708_3.jpg

Tada se nametnuo uslov da Ultramaratosnki savez postane deo Atletskog Saveza Srbije. - Mislim da je to od velike koristi za Ultramaratonski Savez. Poštujući zakonske normative i akte Ultramaratosnki savez će dostavljajući plan rada i finansijski plan za ovu godinu moći da računa na određena sredstva iz Ministarstva. Pravite vaš plan u koji se mi nećemo mešati.Treba napomenuti da je danas je atletika jedan od poštovanijih i cenjenijih sportova. Imamo odlične rezultate i pošto niusmo megalomanski sport po pitanju sredstava mislim da neće biti problema za nas u daljem periodu. Treba da radimo na omasovljavanju takmičara i to je sada najbitnije za nas, jer smo tako ozbiljniji za partnere- rekao je Slobodan Branković.

708_2.jpg

Atletski savez Srbije raspolaže sa milion eura godišnje, od kojih 60 posto dobija od Ministarstva a 40 posto od sopstevnih prihoda, rekao je Branković i istakao da su današnji vrhunski atletičari Srbije odlično plaćeni. Ivana Španović, Kolašinac, Bekrić, Amela Terzić, njih šest, sedam imaju mesečnu platu od 3 do 5 hiljada eura a njihovi treneri oko hiljadu i pet stotina eura zahvaljujući Atletskom Savezu Srbije. Do kraja godine biti gotova atletska dvorana u Beogradu, koja će biti kuća za sve članove Atletskog Saveza Srbije.

Drugi deo Skupštne protekao je u radnoj atmosferi. Usvojen je plan rada i finansijski izveštaji a na kraju su podeljena priznanja za najbolje u protekloj godini.

  Share on Facebook