18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Subotica domaćin Balkanskog šampionata u zapregama
25.01.2015.

Hotel Majur i Ergela Kelebija bili su domaćini Balkanske konferencije Olimpijskog konjičkog sporta koja je održana u subotu 24. januara. Na konferenciji su siu pored Srbije učestvovali predstavniciBugarske, Turske, Grčke, Rumunije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Slovenije.Ciljkonferencije je bila promocija Srbije, srpskog konjičkog sporta i predstojećeg Balkanskog šampionata u vožnji zaprega koje bi trebalo da se održi u Subotici na ergeli Kelebija u junu ove godine.

Predsednik Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline,Dejan Dragojevićistakao je važnost organizacije Balkanskih prvenstva u Srbiji- Vrlo ozbiljnim angažovanjem u međunarodnim okvirima u Evropskoj i Svetskoj federaciji konjičkog sporta uspeli smo da napravimo dva Balkanska šampionata, jedan je bio u Novom Sadu a drugi u Beogradu u dve različite discipline. želja nam je da ovde u Subotici na ergeli Kelebija napravimo jedan Balkanski šampionat u vožnji zaprega, koji će biti ozbiljan signal da se konjički sport u Srbiji razvija u svim disciplinama.

713_2.jpg

Ispred Grada Subotice, goste na konferencijipozdravio jeVjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam -Drago mi je da se jedna ovakva konferencija održava ovde u Subotici.Svi najvažniji ljudi iz vrha konjičkog sporta Balkana se danas nalaze ovde. Ovo je uvertira za Balkansko prvenstvo u vožnji zapregakoje bi trebalo da održiu Subotici na ergeli Kelebija. Podržavamo ovakvu akciju i sigurnoćemo sve učiniti da se ovo takmičenje održi u našemGradu koji ima sportsku tradiciju. U narednom periodu više pažnje ćemo pokloniti konjičkom sportu. Treba napomenuti da je ovakva manifestacija kao što je Balkansko prvenstvo u zapregama na ovim prostorima poslednji put bila održana 1962.godine.

  Share on Facebook