16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Prvi zvanični nastup devojčica HK Spartak
24.02.2015.

Proteklog vikenda hokej klub Spartak imao je niz aktivnosti među kojima treba istaći prvi turnirski nastup devojčica ovog kluba. Pored toga prvi nastup su imali i najmlađi hokejaši koji su po prvi zadužili kompletnu hokejašku opremu nakon završetka Školice klizanja i prelaska u Školu hokeja.

Najmlađi hokejaši su učestvovali na turniru u Novom Sadu gde su sa dve grupe odigrali po tri utakmice i maksimalno uživali sa svojim vršnjacima. Rezultat je bio u drugom planu, mešutim mladi subotičani su sa svojim zalaganjem i prikazanim znanjem zaslužili sve pohvale. Hokejaši su nastupili u sledećem sastavu:

HK Spartak U6 BELI: Bulatović Danilo, Nimčević Andrej, Kujundžić Nikola, Brestovac Relja, Prčić David i Merković Bojan.

HK Spartak U6 PLAVI: Nađ Mateja, Milodanović Filip, Gubičak Leon, Večić Saša, Bem Karlo i Temunović Vanja.

Devojčice su svoj prvi turnir odigrale takođe u Novom Sadu.U tri meča izvojevale su tri pobede i time odlično započele svoje takmičarske utakmice. Hokejašice Spartaka su nastupile u sledećem sastavu:Pavlović Melanija, Miklenović Mellanija, Vinčić Smiljana, Sekulić Elena, Velček Milica, Hajdu Nikolett, Stantić Sara, Kovačević Iva, Vaštag Ivett, Rac Sabo Hanna, Rac Sabo Lilla, Kujundžić Ena. Trener: Brestovac Uroš i Schroeder Donald.

738_1.jpg

Pored najmlađih selekcija i devojčica svoje nastupe su imali i hokejaši do 12 i 16 godina. Oni su utakmice odigrali na Gradskom klizalištu.Selekcija U12 je poražena od Crvene Zvezde 2:3 (0:1 1:1 1:1). HK Spartak U12 je nastupio u sledećem sastavu: Sudarević Luka, Burger Aleksa, Konkolj Šok Henrik, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Vidaković Matej, Feher Balint, Sigulinski Mateja, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Herbatin Oliver, Kiš Matej, Kostić Luka, Pećerić Petar i Šandor David.

Za razliku od svojih mlađih kolega ekipa do 16 godina sastavljena od kombinacijeHK Spartak/NS Stars je posle preokreta pobedila Crvenu Zvezdu sa 4:2 (1:1 2:1 1:0). Iste selekcije su u nedelju 22. februara trebale da odigraju utakmice sa HK Partizan (Beograd) na Gradskom klizalištu u Subotici. Zbog velikog pljuska koji je počeo oko 16h, selekcija U12 je morala da otkaže svoju utakmicu (previše vode na ledu), dok su se padavine smanjile oko 19h, led je osposobljen i selekcija U16 je imala svoj nastup.

HK Spartak/NS Stars - HK Partizan 4:8 (0:4 2:3 2:1)

HK Spartak/NS Stars U16: Velašević Miloš, Kojić Miloš, Pavlović Filip, Okulić Slobodan, Brcan Ljubomir, Katančić Denis, Tancoš Tamaš, Nešić Mate, Pejović Nemanja, Katančić Erich, Subotić Srđan, Lošonci Adam, Kastel Viktor, Mirkov Petar i Racić Andrija. Trener: Jaramazović Zoran i Brestovac Uroš.

Selekcija igrača do 8 godina učestvovala je naturniru B kategorije u Kiškorošu (Mađarska) na kojem su odigrali ukupno 4 utakmice. Ostvarili su pobede u3 susretai zabeležili 1 nerešen rezultat,što je bilo dovoljno za zasluženo 1.mesto na ovom turniru. Posle malo više od 2 meseca provedenih na ledu, ekipa je sazrela i počela da koristi veći deo svojih sposobnosti i kapaciteta, a u svakom slučaju, uz kontinuirani rad, može se očekivati i te kako napredak u igri.

Postignuti su sledeći rezultati: Spartak - Kiškoroš 3:0, Spartak - Sapa 19 4:0, Spartak - Vašaš 2:2, Spartak - Tisza Volan 9:0.

Za HK Spartak U8 su nastupili: Hajdu Mark, Kukaras Luka, Janković Ognjen, Kuntić David, Nimčević Nemanja, Pećerić Slaven, Prčić David, Rac Sabo Hanna, Vučinić Vasilije, Miladinović Stefan i Benčić Mihajlo. Trener: Brestovac Uroš

  Share on Facebook