18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Veslači Palića na Prvenstvu Srbije na ergometrima
04.03.2015.

Proteklog vikenda (1. mart 2015) u Centru za studentski sport u Novom Sadu u organizaciji Veslačkog kluba "Danubius 1885" i Veslačkog saveza Srbije održano je prvo zvanično takmičenje u novoj sezoni - Prvenstvo Srbije na ergometrima. žestoka bitka se vodila u svim kategorijama u obe konkurencije, uz veliki odziv svih naših veslačkih klubova sa gotovo najjačim takmičarima. Organizacija je kao i prošle godine, kada je domaćin takođe bio "Danubius 1885", bila na najvišem niovu. Takmičenje je proteklo u izuzetnoj atmosferi prepune sale na "Đačkom igralištu", u kojoj nije imala gde ni igla da padne, a obeležile su ga i neizvesne borbe i veliki broj odličnih rezultata od toga i jedan državni rekord koji je postavio Miloš Stanojević u konkurenciji lakih seniora.


Na državnom šampionatu, koji je oborio rekord po broju učesnika, titulu najuspešnijeg kluba i ove godine odneo je VK "Partizan" čiji su veslači osvojili ukupno 76 bodova, čime su ubedljivo sačuvali titulu osvojenu lane. Drugo mesto u ukupnom plasmanu pripalo je VK "Crvena zvezda" (37), a treće VK "Čurug" (34). "Partizan" je sa 70 bodova bio najuspešniji među veslačima, dok je "Čurugu" sa 24 boda pripalo zvanje najboljeg među veslačicama.

747_2.jpg

Uz prisustvo gotovo svega najboljeg što srpsko veslanje trenutno ima najbolji rezultat u kategoriji seniora zabeležio je Marko Marjanović (Partizan), inače prošlogodišnji pobednik. Kod lakih seniora, kao i lane, trijumfovao je Miloš Stanojević (Tamiš), među seniorkama ponovo je najbolja bila Iva Obradović (Danbubius 1885), dok je kod lakih seniroki opet zlato pripalo Zorici Mrđi (Čurug). Kod juniora trijumfovao je Lazar Lazović (Crvena zvezda), dok su takmičarima VK "Palić" u konkurenciji 58 juniora pripala sledeća mesta: 45. mesto Gabor Paći (vreme 7:04,90), 52. mesto Vince Šereš (vreme 7:20,02), 55. mesto Kosta Bolić (vreme 7:31,80) i 57. mesto Roland Agošton (vreme 7:44,40). Kod juniorki trijumfovala je Ljiljana Jošić (Čurug), dok je takmičarka VK "Palić" Ema Paći u konkurenciji 11 juniorki zauzela 7. mesto sa vremenom 7:57,40.

Kod kadeta najbolji je bio Veselin Tričković (Partizan), a takmičar VK "Palić" Viktor Bajari u konkurenciji 100 kadeta plasirao se na 42. mesto s vremenom 7:08,60. Kod kadetkinja i ove godine najbolja je bila prošlogodišnja šampionka Jovana Stanivuk (Čurug), dok su od ukupno 23 kadetkinje takmičarke VK "Palić" zazuzele sledeća mesta: 17. Milica Stambolija (vreme 8:42,10), 21. Ana Miković (vreme 8:49,20) i 23. Nina Zubelić (vreme 9:05,00).

Takmičenje u pionirskoj konkurenciji je bilo u tri discipline, kao i lane kada je uvedena ova praksa. U skifu kod pionira titulu državnog prvaka odneo je Petar Šavrljuga (Crvena zvezda), a kod pionirki Mađa Bezbradica (Crvena zvezda). U dubl skulu najsjajnije odličje pripalo je tandemu "Partizana" Petar Ostojić, Nikola Mirilo, odnosno Dori Šereš i Jani Tarabić (Danubius 1885). U ovoj disciplini posade VK "Palić" zauzele su 8. mesto s vremenom 4:05,00 (Roland Erdelji, Kristijan Nađ) i 13. mesto s vremenom 4:40,40 (Akoš Salma, Aron Feher) od ukupno 16 pozicija među pionirima, kao i 2. mesto (srebrna medalja) za posadu VK "Palić" (Mila Milentijević, Iva Zubelić) koje je to mesto uspela da osvoji zahvaljujući ostvarenom vremenu od 4:22,00 među 3 takmičarske posade u ovoj konurenciji. Pioniri "Crvene zvezde" Nikola Ristić, Ognjen Pajević, Petar Pejčić Andrej Jagić trijumfovali su u četverac skulu, a u istoj disciplini kod pionirki najbolje su bile Vukosava Janjić, Ana Filipović, Elena Radojković i Aleksandra Dinčić (Partizan).

747_3.jpg

Održano je i takmičenje veterana i studenata. Kod vetarana uzrasta od 30 do 40 godina najbolji je bio Dejan Stević (Koloseun-021), a kod veteranki ove kategorije Neda Karanović iz istog kluba. U kategoriji VM 40-50 trijumfovao je Nikola Otašević (Smederevo), u kategoriji VM 50-60 Aleksandar Petrović (Danubius 1885), a u kategoriji VM 60-70 Mihajlo Vujasinović (Crvena zvezda). Kod studenata je pobedio Srđan Krstić (Novosadski univerzite), a kod studentkinja Mila Dujović (Beogradski univerzitet).

Sledeće takmičenje na kojem će nastupiti Veslački klub "Palić" biće I regata Kupa Srbije i Prvenstvo Beograda koje će se održati 18. aprila 2015. na beogradskoj Adi Ciganliji.

  Share on Facebook