21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Pet medalja džudista u Mađarskoj
10.03.2015.

Džudo klub Spartak je na Prvenstvu Srbije koje je održano u Zrenjaninu 7. marta imao dva svoja predstavnika. Iako još kadeti, Milica Nestorović i Strahinja Nestorović izborili su pravo učešća na smotri najboljih džudista seniora Srbije.Prvenstvo im je prv esvega poslužilo za sticanje iskustva, ali uprkos mladosti, pokazali su odlične borbe i dostojno predstavili klub. Najveći favorit Spartaka trebao je da bude Velimir Anđelic koji se nažalost razboleo neposradne pred takmičenje i zbog velike temperature nije nastupio.

Na Osmomartovskom turniru koji je takođe održan u Zrenjaninudžudisti Spartaka su nastupili sa svojom sekcijom iz Bajmoka.Za mnoge od njih ovo je bio prvi nastup. Na turniru koji je okupio 540 takmičara, najbolji iz džudo kluba Spartak bili su Nikolina Pavić koja je osvojila srebrnu medalju i Ana Stefković koja se okitila bronzanom medaljom.

Jedan deo ekipe Spartaka nastupio je u Madjarskoj, u Šiklošu na regionalnom kupu. Subotičani su ovde osvojili pet medalja. Najuspešniji su bili Jegdić Veljko i Bošnjak Vuk koji su osvojili zlatne medalje, srebrnom su se okitili Vaci Boris, Dušan Vukas i ponovo Bošnjak Vuk koji se takmičio u dve kategorije. Džudiste su predvodili treneri Dušan Bartaloš, Radvanski Atila,Tanasković Vladimir, Vanja Samardžić i Milan Bogić.

751_1.jpg

  Share on Facebook