18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Juniorske rukometne reprezentacije Srbije i Mađarske u Subotici
17.03.2015.

Interesovanje za rukometni sport se sve više vraća u Suboticu. Grad je uz rukometni klub Spartak Vojput bio su domaćin juniorskih rukometnih reprezentacija Srbije i Mađarske koji su u Hali sportova odigrali prijateljku utakmicu. Pred oko 500 gledalaca slavila je reprezentacija Srbije sa 36:27 (17:12) i najavile dobru formu pred Svetsko prvenstvo. koje će se krajem jula održati u Brazilu. N autakmici su bili prisutni mnogi zvaničnici Rukometnog saveza Srbije i Vojvodine kao i čelnici grada Subotice.

757_1.jpg757_2.jpg

Prisutan je bio i Dejan Perić selektor A tima Srbije koji je pre početka utakmice uručio prigodan poklon golmanu reprezentacije Dejanu Milosavljevu povodom njegovog 19 rođendana.

Juniori Srbije odlično su otvorili utakmicu i vrlo brzo stekli prednost od 6:0. Mađarska je smanjila na 7:2, nakon čega je usledila nova serija orlića za prednost od 11:2. Srbija je bila bolja u svim segmentima rukometne igre. Ufinišu prvog poluvremena Mađarska je uspela da smanji prednost, tako da se na odmor otišlo sa 17:12.

757_3.jpg

I u nastavku susreta Srbija je diktirala tempo igre, delovali su naši reprezentativci uigranije, igrali brže i tečnije. Najefikasniji je bio srednji bek Partizana, Igor Mršulja sa šest golova, dok je njegov saigrač iz kluba, Stevan Sretenović uz Aleksandra Kurteša postigao po pet golova.U finišu utakmice šansu je dobio i Vukašin Rakocija, član rukometnog kluba Spartak Vojput koji je iako mlađi dobio priliku da zaigra za juniorsku reprezentaciju.

757_4.jpg

  Share on Facebook