16.06.2024. Nedelja

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Super Enpi karate Kup okupio peko 1700 takmičara
30.03.2015.

Hala sportova bila je poprište preko 1700 karatista koji su svoje umeće pokazali na 16 Super Enki Kupu u organizaciji karate kluba Enpi uz pokroviteljstvo grada Subotice. Takmičari su bili iz 100 klubova i 12 Evropskih država.

Karate Kup je svečano otvorio Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam koji je pozdravio sve takmičare, poželeo im puno uspeha i istakao da Grad Subotica rado podržava ovakve sportske manifestacije. Odličan termin održavanja takmičenja poslužio je karatistima da vide svoju formu pred Evropsko prvenstvo koje će se održati u Litvaniji 18. i 19. aprila. Domaćini karate klub Enpi je nastupio sa preko 120 takmičara u svim uzrasnim kategorijama. Za mnoge mlade subotičke takmičare ovo je bilo prvo takmičenje a neki su osvojili i svoje prve medalje.

770_1.jpg770_2.jpg

Milorad Ćopić, predsednik karate kluba Enpi vidno je bio zadovoljan kako protiče organizacija turnira koji se spremao skoro godinu dana- Za naš klub ovaj turnir predstavlja jedan veliki događaj za koji se pripremamo cele godine. Nama puno znači i činjenica da se ovde predstave svi naši takmičari, od onih najmlađih do seniora. Obično ovde iskoče neka nova imena dece koja kasnije nastupaju na zvaničnim takmičenjima. Ovo je revijalni prijateljski turnir, ali jedan od najvećih u Evropi. Ovogodišnji turnir spada u jedan od najmasovnijih, brojniji je bio jedino 2009 godine kada je nastupilo oko 1800 takmičara. Pored takmičenja održani su i Super Enpi karate seminari koji su takođe bili jako posećeni. Instruktori su bili iz Nemačke, malezijac Jamal Maesara jedan od najboljih instruktora kobudo veštine u svetu i Mirče Opeloski iz Švedske koji je jedan od najboljih instruktora u karatea. Ovakve sportske manifestacije pokazuju povezanost sporta i turizma jer su mnogi takmičari sa svojim pratiocima došli dan ili dva ranije i uzput obišli grad i njegove znamenitosti.

770_3.jpg

  Share on Facebook