18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Teren sa veštačkom travom i reflektori uskoro na Gradskom stadionu
31.03.2015.

Počeli su radovi na Gradskom stadionu, postavljanje novog terena sa veštačkom travom a po najaviVjekoslava Ostrogonca, člana gradskog veća zaduženog za sport, omladinu i turizam uskoro će započeti i montaža reflektora. Grad duguje veliku zahvalnost Fudbalskom Savezu Srbije koji je u najvećoj meri obezbedio sredstva, kao i SMB gradnji koja će donirati radove u vrednosti od 6 miliona dinara.

- U poslednje dve godine ulaganju u Gradski stadion će iznositi blizu 100 miliona dinara. U ovom trenutku počeli su radovi za na pripremi terena za postavljanje velikog terena sa veštačkom travom. Prvi donatorski radovi koje obavlja SMB gradnja su u toku i oni se kreću u vrednosti od oko 6 miliona dinara. Fudbalski Savez Srbije je obezbedio sredstva u visini od oko 12 miliona dinara za sređivanje podloge za veštačku travu i postavljanje trave. Nakon toga krećemo sa postavljanjem reflektora na glavnom terenu.Radovi oko toga su blizu 35 miliona dinara od kojih je Grad obezbedio 25 miliona a ostalo je donacija FSS. Pored toga u prethodnom periodu urađen je novi sistem navodnjavanja terena. Rešeno je prokišnjavanje svlačionica kod atletičara i žFK Spartak a sada se kreće sa sređivanjem svlačionica mlađih kategorija FK Spartak. Postaviće se i stolice na zapadnoj tribini, na delovima na kojima su nedostajale. Čine se napori da se obezbedi nova atletska tartan staza koji su nam obećali iz Atletskog Saveza Srbije. - istakao je Vjekoslav Ostrogonac

772_1.jpg

Brigu nad stadionom vodi JKP Stadion koji je ulagao sopstvena sredstva u obnovu Gradskog stadiona. U prethodnoj godini uložili su oko 3,5 miliona dok je u ovoj godini planirano da se uloži oko 6 miliona. Kada se svi ovi radovi završe dobićemo jedan objekat na kojem će se moći organizovati ozbiljne sportske manifestacije. - istakao je Vjekoslav Ostrogonac i dodao- žao mi je što uprkos svim naporima koje čini grad Subotica kao i Sportski Savez i SD Spartak u zadnjih godinu ipo dana nisu prepoznati od strane Pokrajinkog resora za sport i omladinu. Ulaganja od njih još uvek ne postoje klada je u pitanju grad Subotica. želeli smo da ukažemo da smo pored Novog Sada sigurno najjači sportski grad. Očekujem da će ljudi koji vode sport u Pokrajini sagledati realnu sliku i uvideti pravo stanje kada je u pitanju sport u Vojvodini .

Više o tehničkim detaljima ulaganja u sportsku infrastrukturu izneo jeToth Robert, direktor JKP Stadion. - Veštačka trava se postavlja na teren gde je do sada bila šljaka.Trava je marke Prestige XM 6 visine od 6 cantimetara punjena kvarcnim peskom i granulatom. Ima sertifikat FIFA i garanciju od 8 godina. Već je stigla donacija od 120 hiljada eura od FSS od kojih ćemo deo iskoristiti za ovaj teren a deo za kupovinu novih 1.200 stolica koje će se postaviti na zapadnoj tribini gde je već pripremljen beton.Stigli su projekti za postavljanje stubova za reflektore. Uskoro raspisujemo tender i radovi će moći započeti. Vrednost projekta radova je 21 milion oko postavljanja i 14 za elektro radove što je ukupno 35 miliona dinara. Stubovi su rešetkasti od čelika sa visinom od 40 metara. Na njih se po stubu kači oko 50 reflektora. Projektom je predviđena montaža 182 reflektora snage 2kw,što bi značilo da će ukupna snaga sa gubicima iznositi oko 388 kw. Uspeli smo naći rešenje da se svi radovi vrše sa spoljne strane stadiona tako da velike mašine ne ulaze na tartan podlogu. Montaža stubova će biti takva da će se isecati deo tribina u ćoškovima koji inače nisu upotrebljivi. Po završetku radova stadion će znatno poprimiti drugačiji izgled.

772_2.jpg

Paralelno sa ovim velikim radovima radi se i na sređivanju ostalih prostorija- Svlačionice su obnovljenje kod atletičara a sada će na red doći i svlačionice omladinskog tima FK Spartak. Sve radove su izvodili radnici JKP Stadiona. Postavili smo automatski zalivni sistem na glavnom terenu a usput smo očistili trenažni sistem koliko je to bilo moguđe. Nedavno smo kupili semena trave i đubriva u vrednosti od 300.000 dinara. Kupili smo brzo rastuću travu i verujem da će posle utakmice Spartaka i Vojvodine teren sasvim drugačije izgledati. Kupili smo mašinu za farbanje linija i od sada umesto kreča koristićemo farbu za travu.

Nisu zapostavljeni ni ostali objekti koji su u nadležnosti JKp Stadion. –Prošle godine u otvoreni bazen u Dudovoj Šumi uloženo je oko 4 miliona. Stigla nam je i donacija u kompletnom igralištu sa golovima od Vaterpolo saveza Srbije, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo. Krajem aprila ispuštamo kompletnu vodu iz olimpijskog bazena i vršimo sanaciju cevi i sređivanje i čišćenje korita bazena što će trajati oko dve, tri nedelje. želimo da izvršimo sanaciju termalnih bunara i da promenimo balon na bazenu zbog čega smo tražili pomoć Pokrajine. Ulaganje se vrši i u Halu sportova. Osposobljen je veliki semafor i već na sledećoj utakmici će biti pušten u rad. želimo da nastavimo sa opšivanjem Hale sportova. Predvideli smo i renoviranje parketa, međutim raspored je izuzetno gust i ne znam da li ćemo to vremenski moći uraditi. U planu je i zamena reflektora u Hali kao i koševa koji su izuzetno stari. U toku je i renoviranje sport hotela koji želimo da završimo do početka jula.


  Share on Facebook