18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
OKK Spartak Prvak Vojvodine
01.04.2015.

Mladi košarkaši OKK Spartak bili su najbolji na pionirskom prvenstvu Vojvodine pobedivši u finalu ekipu Vojvodine i obezbedili plasmana na završni turnir Prvenstva Srbije.

Povodom tog uspeha održana je press konferencija u Medija centru Gradske kuće gde im je prvi čestitao Vjekoslav Ostrogonac, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. - Veliko je zadovoljstvo kada se sastajemo sa ovako lepim razlogom.Nije mala stvar biti najbolji u Vojvodini, a kako su se dečaci plasirali i na Prvenstvo Srbije, onda od njih očekujemo da nastave sa dobrim rezultatima.

775_1.jpg

Trener ove uspešne selekcije pionira je Saša Buljovčić - Ovo prvo mesto jurimo već tri godine. U prethodne dve smo bili na korak do trofeja, a sada smo bili zaista ubedljivi. Dečaci si pokazali želju i karakter, ali pre svega kvalitet. Dizali su nivo igre iz meča u meč, sve do finala, kada su već na poluvremenu imali prednost od trideset poena. Na finalnom turniru koje će se održati u Kraljevuplasiralo se dvanaest najboljih ekipa u Srbiji. Bićemo nosioci grupe, i nadamo se povoljnom žrebu.

775_3.jpg 775_2.jpg

Najbolji poenter ekipe bio je Nebojša Mickić koji je u tri meča postigao 84 poena. - Vredno smo radili tokom cele godine, a za takav rad ovo je najbolja nagrada. Hvala trenerima OKK Spartak kao i KK Fantastik, Saši, Jovi, Slobodanu, Zdenku i Draganu. Najviše problema do finala imali smo protiv ekipe Sport vorlda. Utakmica je bila rezultatski neizvesna do samoga kraja, mada smo i tu slavili sa deset poena razlike.U finalu smo se sastali sa Vojvodinom i očekivali da će to biti težak meč, međutim na kraju smo zabeležili ubedljivu pobedu. Bili su preterano samouvereni, a mi dodatno motivisani i na kraju smo uspeli da dođemo do prvog mesta.

Nekadašnji košarkaš Spartaka a danas uspešni trener, Jovan Sirovina jedan je od najzaslužnijih za sve bolje uspehe Omladisnkog košarkaškog kluba Spartak – Bićemo nosioci grupe i to bi trebalo da nam olakša put bar do četvrtfinala. Pored uspeha ove generacije, predstoje nam završna takmičenja Prvenstva Vojvodine za još 4 selekcije. Sve je to deo rada od nekoliko godina, radimo na šest punktova, imamo masovnost, a to nam daje i kvalitet potreban za selektovanje takmičarskih ekipa. Očekujem da će ovakvih rezultata biti još više.

  Share on Facebook