21.06.2024. Petak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Kadeti stonoteniskog kluba Spartak ekipni prvaci Srbije
27.04.2015.

Kadeti stonoteniskog kluba Spartak ponovili su prošlogodišnji uspeh osvajanjem ekipner titule na kadetskom Prvenstvu Srbije koje je održano u Temerinu. Subotičani nisu bili favoriti, ali ih to nije sprečilo da se na kraju okite zlatnim medaljama. Sastav šampionske ekipe kadeta Spartaka: Bognar Bence, Kovačević Denis i Čokić Aleksandar. Trener, Brstina Branko.

U muškoj konkurenciji nadmetalo se deset ekipa dok je u konkurenciji devojaka bilo 6 ekipa. Kadeti su bili raspoređeni u dve grupe po 5 ekipa, a igralo se po sistemu svako sa svakim, dok su prolaz za polufinale obezbedile prve dve ekipe iz obe grupe. Spartak se našao u grupi sa ekipama Banata, Rusina, Rapida i domaćina Temerina. Subotičani su ostvarili tri pobede od 3:0 i jedan tesan poraz od Temerina sa 3:2 sa čime su zauzeli dtugo mesto u grupi i plasman u polufinalegde ih je čakala favorizovana ekipa Unirea, koja je bila pojačana sa igračem Radović Filipom, reprezentativcem Crne Gore.

U duelu protiv Unireje, pri rezultatu 2:2 u mečevima, mladi Čokić je gubio sa 2:0 u setovima od Bojera iz Uzdina, ali se u poslednjem momentu sabrao i vratio u meč. Uspeo je da preokrene rezultat na 3:2 u setovima i obezbedi svojoj ekipi pobedu i plasman u finale, što je već bio velik uspeh za ekipu.

U finalnom meču Spatak se ponovo sastao sa ekipom Temerina, koji u svojim redovima ima dva kadetska reprezentativca,Tepića i Tomića. U prvoj partiji finala, jedan od junaka duela, Bognar Bence je u vrlo neizvesnom meču pobedio Tomića sa 3:2 i doneo svojoj ekipi veoma važan poen. Zatim je Tepić Pero najbolji igrač Temerina relativno lako pobedio Kovačević Denisa sa 3:0 i izjednačio na 1:1. U trećoj partiji je mladi Čokić u odličnoj igri pobedio svog vršnjaka iz Temerina, Puhaču sa 3:0 i ponovo Spartak doveo u prednost. Tepic je dobio Bognara 3:0 i izjednačio na 2:2. Usledila je 5. odlučujuća partija, gde je Kovačević Denis pobedio favorizovanog igrača iz Temerina, Tomić Lazara sa 3:1, iskoristivši tek osmu meč loptu i tako doneo svojoj ekipi i klubu titulu kadetskog prvaka Srbije.

Finale: Spartak - Temerin 3:2

 • Bognar Bence - Tomić Lazar 3:2
 • Kovačević Denis - Tepić Lazar 0:3
 • Čokić Aleksandar - Puhača Mladen 3:0
 • Bognar Bence - Tepić Pero 0:3
 • Kovačević Denis - Tomić Lazar 3:1,

konačan plasman - ekipno prvenstvo Srbije:

 1. mesto Spartak - Subotica
 2. mesto Temerin - Temerin
 3. mesto STAK - Beograd

Kadetkinje, konačan plasman:

 1. mesto Unirea - Uzdin
 2. mesto Bačka Topola - Bačka Topola
 3. mesto Rapid - Nikolinci
800_1.jpg
  Share on Facebook