18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Spartakov boćarski turnir
28.04.2015.

Na terenima Sportsko-rekreativnog centra "Pešta" na Makovoj sedmiciodržan je tradicionalni Spartakov turnir u boćanju u organizaciji Boćarkog kluba "Spartak". Učestvovale su ekipe koje se takmiče u Drugoj ligi Srbije i Vojvođanskoj ligi. Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Boćarskog saveza Vojvodine, koji je obezbedio pobedničke pehare i medalje.

Učešće je uzelo osam ekipa iz Novog Sada, Sombora, Stanišića, Riđice i Subotice. U prijateljskoj i sportskoj atmosferi preko 50 učesnika takmičilo se po turnirskom sistemu (na dve pobede) od 9.00 do 18.00 časova. P

Plasman ekipa je bio sledeći:

  1. BK "Riđica" Riđica
  2. BK "Stanišić" Stanišić
  3. Boćarki klub (BK) "Vojvodina" Novi Sad

Titulu najboljeg igrača, koji je ujedno bio i najstariji učesnik na ovom turniru, poneo je Marinko Primorac iz BK "Stanišić". U sklopu ovog turnira prezentovana je boćarska igra pod nazivom "PETANKA" koja se igra sa manjim kuglama, upola kraćem terenu, veoma rasprostranjena u svetu, naročito mediteranskim zemljama i pristupačna svim generacijama "od 7 do 77" jer ne iziskuje veće fizičke napore.

Obaveštavaju se ljubitelji ovog sporta da će svakog četvrtka od 17.00 časova, počevši od 07. maja na terenima SRC "Pešta" na Makovoj sedmici odvijati redovno takmičenje u okviru Gradske boćarske lige.

803_1.jpg

  Share on Facebook