18.06.2024. Utorak

 
PARTNERI
Subotica
Subotica
Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije
Sportski savez Vojvodine
Sportski savez Vojvodine
Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije
Fudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Rukometni savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije
Održan prvomajski Trimbi
01.05.2015.

Tradicionalno za 1. Maj je održana manifestacija "Trimbi" koja podrazumeva šetnju, vožnju biciklom ili rolerima od Subotice do Palića. Manifestaciji Trimbi organizovao je Savez "Sport za sve" uz podršku resora za sport i omladinu grada Subotice.Ovogodišnji Trimbi je bio besplatan za sve učesnike koji su pored rekreacije mogli da osvoje i jednu od vrednih nagrada.

Sugrađani su se odazvali na ovakav vid rekreacije, učešće je uzelo preko 360 građana, što je znatno više u odnosu na prošlu godinu. Za najbrže učesnike organizovan je i poligon spretnosti. Učestvovalo je 14 biciklista koji su pokazali svoje umeće. Najbrži na poligonu u muškoj konkurenciji bio je Filep Marko 2002. godište sa vremenom 1:08:08 minuta, dok je u ženskoj konkurencij najspretnija bila Miškolci Antonija 2005. godište sa vremenom 1:30:03 minuta. Pobednici su nagrađeni slatkim paketom fabrike čokolada i bonbona "Pionir".

806_1.jpg

Resor za sport se pobrinuo da se dodeli pet bicikala a pored toga bilo je i niz utešnih nagrada kao i posebne nagrade za najmlađeg i najstarijeg učesnika. Vjekoslav Ostrogonav, član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam podelio je srećnim dobitnicima pet novih bicikala. Nove bicikle dobili su: Stefan Dimitrioski, Minja Babić, Filip Bjelan, Šomođi Marta i Džamić Vladimir. Najmlađi učesnik Trimbija koji je stazu prešao peške je Vasilije Marjanov dok je najmlađi učesnik koji je stazu od Subotice do Palića prešao biciklom je Maksim Kockar. Najstariji učesnik Trimbija je Lošonski Ištvan koji ima 94 godine. Vlasnik najstarijeg bicikla koji je učestvovao na trimbiju je Siđi Ištvan čiji bicikl je proizveden 1936 godine. Oni su nagrađane specijalnim poklonima od strane organizatora manifestacije.

  Share on Facebook